Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk: supermarktaardbeien en abrikozen niet smaakvol

Blinde testen die tussen juni en juli door bijna 900 consumenten in 25 departementen uitgevoerd werden, tonen aan dat slechts 32% van de consumenten tevreden is met de smaak van aardbeien en 31% met abrikozen die in supermarkten gekocht worden.

33% zei dat de Franse aardbeien een 'aardige smaak' hadden in vergelijking met 31% voor de Spaanse aardbeien. 

Slechts 31% van de abrikozenconsumenten zei dat de smaak 'goed' was en 42% was 'niet tevreden'. De gemiddelde prijs voor de Franse abrikozen was €4,40/kg terwijl Spaanse €4,20/kg waren.

Het CLCV hield een soortgelijk onderzoek onder ongeveer 590 consumenten. 68% zei dat ze 'nauwelijks of helemaal niet tevreden' waren met de algemene kijk op fruit dat in de supermarkt verkocht wordt. Ze noemen vooral de rijpheid van het fruit bij aankomst, conservering, transportproblemen, bewaring in koeling en het gebruik aan fytosanitaire producten. Het CLCV vraagt retailers om informatie duidelijker te laten zien.

Publicatiedatum: