Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vertraging Spaans druivenseizoen leidt tot krampte op Britste markt

Het seizoen van de rode en zwarte druiven is in het Spaanse Murcia ongeveer een week later begonnen in vergelijking met voorgaande seizoenen. De vertraging, die samenviel met een vroeg einde van het Egyptische seizoen, heeft geleid tot een tekort aan druiven op de Britse markt, evenals in andere landen in Europa.

"We zijn de druivenoogst een week later begonnen en hoewel er in het begin een duidelijke daling is in het volume, wordt dit nu gecompenseerd met de latere rassen. Samen met het feit dat Egypte, de belangrijkste concurrent van Murcia, aan het eind van zijn seizoen kleinere volumes heeft verscheept, heeft ons geholpen onze productie soepel te verkopen, omdat er tekorten waren in markten zoals het Verenigd Koninkrijk. Op dit moment is de oogst in Spanje op het hoogtepunt", zegt David Franco van de verkoopafdeling van Grupo Paloma.


Grupo Paloma oogst 100% van de druiven die het op de markt brengt. Het bedrijf is ook gespecialiseerd in de teelt van tomaten, granaatappelen en steenfruit. Het grootste deel van de oogst van druiven bevindt zich in het vroege gebied en concentreert zich voornamelijk op rode en zwarte pitloze rassen. Het Verenigd Koninkrijk is goed voor 80% van de totale omzet van het bedrijf, uitgevoerd via gesloten programma's met retailers. Grupo Paloma verzendt ook kleinere volumes naar andere Europese bestemmingen, zoals Duitsland, Nederland en Scandinaviƫ.

Hoewel bestemmingen buiten de Europese Unie, zoals het Midden-Oosten, Zuid-Afrika, Canada of Aziƫ steeds populairder worden voor Spaanse druivenexporteurs, wijst David Franco erop dat Grupo Paloma nu niet van plan is om de producten te verzenden naar landen buiten Europa. "We zijn blij met de kwaliteit van de druivenoogst van dit jaar. Het seizoen loopt nu al meer dan 3 weken en er is nog veel te doen voordat we in oktober klaar zijn", zegt David Franco.

"Granaatappelconsumptie heeft een geweldige toekomst"
Net als de oogst van de druiven heeft Grupo Paloma ook een eigen granaatappelteelt. Hoewel de oogst van vorig jaar 10 dagen eerder begon, zal het dit jaar vier of vijf dagen te laat beginnen. Er zijn minder vruchten per boom, dus er worden ook grote maten verwacht.


In de afgelopen jaren heeft het bedrijf uit Murcia belangrijke investeringen gedaan in de reconversie van rassen en in het verhogen van de oogst van voornamelijk de rode rassen zoals de Wonderful, die bedoeld zijn voor exportmarkten. "We werken met een aantal zaadhuizen die de rassen ontwikkelen, belangrijk is dat de kleur blijft behouden, maar dat de smaak en de zoetheid wordt verbeterd. Tot nu toe zijn de resultaten zeer positief", zegt David Franco.

"Hoewel de granaatappelteelt wereldwijd is toegenomen, geloof ik dat de consumptie van fruit een groot potentieel heeft voor de toekomst. De vraag groeit elk jaar, mede dankzij de goede promotie en het gebruik ervan in de gezondheidszorg en kookprogramma's, waarbij de nadruk wordt gelegd op de nutritionele eigenschappen en veelzijdigheid in de keuken. Bovendien groeit het marktaandeel van vers gesneden granaatappel met ongeveer 25% per jaar in het Verenigd Koninkrijk, wat aantoont dat dit marktsegment ook een goede toekomst heeft."

Voor meer informatie:
David Franco
Grupo Paloma
T: +34 968590001
davidF@gpaloma.com
www.gpaloma.com

 

Publicatiedatum: