De peren uit de lokale boomgaarden van het Duitse Appenweier Frische GmbH, gevestigd in Göttingen, zijn nu drie weken verkrijgbaar. In de tussentijd zijn er ook drie andere biologische rassen geoogst: de Conference, Clara Fries en de Clapp, die zeer geliefd is in Noord-Duitsland. "We halen onze Concorde-peren voornamelijk bij een Demeter-gecertificeerde teler uit Ortenaukreis, bij de Franse grens", zegt Felicitas Mesecke, directeur Appenweier. Hoewel ook in Duitsland sparke was van grote droogte, is de kwaliteit van de eerste peren erg goed. Ze hebben een zeer hoog suikergehalte en een normale grootte. Vooral de Concorde-peer is van uitstekende kwaliteit met zijn delicate glazuur en marsepeinachtig aroma.
Duitsland: goed seizoen voor biologische peren
De peren uit de lokale boomgaarden van het Duitse Appenweier Frische GmbH, gevestigd in Göttingen, zijn nu drie weken verkrijgbaar. In de tussentijd zijn er ook drie andere biologische rassen geoogst: de Conference, Clara Fries en de Clapp, die zeer geliefd is in Noord-Duitsland. "We halen onze Concorde-peren voornamelijk bij een Demeter-gecertificeerde teler uit Ortenaukreis, bij de Franse grens", zegt Felicitas Mesecke, directeur Appenweier. Hoewel ook in Duitsland sparke was van grote droogte, is de kwaliteit van de eerste peren erg goed. Ze hebben een zeer hoog suikergehalte en een normale grootte. Vooral de Concorde-peer is van uitstekende kwaliteit met zijn delicate glazuur en marsepeinachtig aroma.