Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duitsland nog steeds de belangrijkste afnemer

Franse tomatenoogst onder niveau vorig jaar

De Franse tomatenoogst zal volgens de huidige prognoses onder het niveau van vorig jaar uitkomen. In totaal wordt er een oogst van 554.631 ton verwacht, circa 2 procent minder dan vorig jaar. Bovendien meldt het ministerie van Landbouw in Parijs (Agreste) een stabilisering van het areaal in Frankrijk. 

 
 
Duitsland is belangrijkste handelspartner
De meerderheid van de Franse tomaten wordt in het binnenland geconsumeerd, minder dan de helft wordt geƫxporteerd. De belangrijkste afnemers horen bij de Europese Unie: Duitsland is nog steeds de belangrijkste handelspartner met een huidige afname van 59.847 ton.
 
Ondanks de eigen tomatenteelt zijn de Fransen niet zelfvoorzienend, want in 2017 importeerde het land in totaal 506.807 ton tomaten, hoofdzakelijk uit Spanje en Marokko. 
 
Bulgarije
Terwijl in Frankrijk de tomatenteelt stabiliseert, vertoont de Bulgaarse teelt een grote afname van 9 procent ten opzichte van vorig jaar. De consumptie per hoofd van de bevolking is er echter met 0,6 kg gestegen en ligt momenteel op 20,6 kg per persoon per jaar.

 

Publicatiedatum: