Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lindert Moerdijk, MSP Onions:

"Bestemmingen haken af vanwege hoge uienprijzen"

Tholen - De uienafzet verloopt vandaag de dag niet eenvoudig. "De stemming bij de boer is enorm, maar de vraag blijft als gevolg van de hoge prijzen achter. Het is in de export verschrikkelijk moeilijk om bij deze telersprijzen een goede afzet te realiseren. Te veel bestemmingen haken af bij deze prijzen en vinden alternatieven in omliggende landen. De enige duidelijkheid die Senegal afgeeft, is dat het onduidelijk is wanneer het land opengaat en er liggen al twee boten op het water te dobberen", vertelt Lindert Moerdijk van MSP Onions.


 
"Speculanten en boeren zien goud blinken, maar dat is niet gebaseerd op de huidige en verwachte vraag. De totaalopbrengst per hectare over de hele linie is lager en daarom hebben de telers ook simpelweg een hogere prijs nodig. Natuurlijk zijn de opbrengsten per hectare laag, al zijn de verschillen tussen de percelen groot. Met name in het zuidwesten zijn de zaaiuien veel te fijn, maar de bestemmingen die normaal de grove uien kopen, trekken er nog totaal niet aan vanwege de hoge prijzen", vervolgt Lindert. "Ik ben benieuwd wat er straks gaat gebeuren, maar met deze vraag en prijzen wordt het nog een kunst om aan de verwachtingen van deze markt te voldoen. De export moet vol aan de bak om dat proberen te realiseren!"

Voor meer informatie:
Lindert Moerdijk
MSP Onions
Hertenweg 32a
4455 TL Nieuwdorp
Tel: 0113 612370