Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk: cantaloupemarkt perfect in balans

"Vraag en aanbod van de Cantaloupe zijn perfect in balans," zegt Jérôme Jausseran van Force Sud. De Franse coöperatie zet 4.000 ton per dag af. "Dat is precies het aantal dat we nodig hebben om aan de vraag te voldoen. Er is geen overproductie en geen onderconsumptie."

De Cantaloupe van Force Sud zijn bedoeld voor de Franse en Belgische markt. "De andere landen weten minder van dit product af. In Duitsland en Engeland hebben de mensen liever minder geurende, maar misschien zoetere rassen als de Galia. De smaak van de Cantaloupe kan voor hen die het niet kennen vreemd zijn."

Toerisme helpt de reputatie van de Cantaloupe te verbeteren. "Soms willen mensen die in Frankrijk op vakantie zijn geweest de smaak thuis ook proberen zoals de Zwitsers bijvoorbeeld. Vandaag de dag eten die net zoveel Cantaloupe als Galia. 20 jaar geleden was dat helemaal nog niet het geval."

Force Sud biedt Cantaloupes voor verschillende typen consumenten. "We hebben de Red Label meloen voor mensen die iets meer willen dan een lage prijs, namelijk de garantie van kwaliteit. We hebben ook biologische Cantaloupes, voor mensen die kopen om milieuvriendelijke redenen, hoewel de conventionele teelt dit jaar op dat gebied ook grote stappen heeft gemaakt."

Het locavoors naar de zin maken
Naast de Cantaloupe biedt Force Sud ook mini-watermeloen van Franse origine aan. Met dit product willen ze het de locavoors naar de zin maken: mensen die liever lokaal geteelde producten kopen. "We hebben de exclusiviteit op dit product. Dit onderscheidt ons van anderen, maar het ras ligt dicht bij rassen uit Spanje en Marokko. Het grootste verschil is dat onze watermeloenen rijp geoogst worden, omdat de cyclus vrij kort is."



Op teeltniveau was dit seizoen moeilijker dan andere jaren. "We hadden een ingewikkelde lente wat weersomstandigheden betreft. Hier in het zuiden van Frankrijk zijn we niet gewend aan constante regen. Daardoor hadden de meloenen groeimoeilijkheden. Deze zomer is erg heet en het huidige weer leidt tot een goede consumptie."

Voor meer informatie:
Force Sud
ZAC La Crouzette
34630 Saint Thibery
+33 4 99 47 49 49

Publicatiedatum: