Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pieter de Ruiter, 4 Fruit Company:

"De gang is uit de meloenenhandel na prima zomer"

Tholen - "De gang is eruit. Het lijkt of de mensen de meloenen een beetje zat zijn", vertelt Pieter de Ruiter van 4 Fruit Company. Toch klaagt de importeur niet. "Voor ons als handel is het een prima zomer geweest. De tropische dagen kwamen voor de meloenenhandel in de traditioneel rustige zomervakantie als geroepen. Ik realiseer me goed dat het voor telers niet gemakkelijk is geweest, maar wij als handel hebben ongelofelijk veel kunnen verkopen voor goede prijzen. Onze aflader Anecoop heeft het grootste volume in jaren verkocht. Zo is de markt voor watermeloenen op een enkele week na fantastisch verlopen."



Inmiddels is de kentering ingezet. "We hebben fantastische Galia- en Cantaloupe-meloenen vanuit Murcia binnen gehad, maar nu deze soorten uit La Mancha komen, treden de nodige kwaliteitsproblemen op. De meloenen zijn zacht, gevoelig en de smaak loopt terug. Ook bij watermeloenen zie je dat pakweg één op de tien meloenen wat korreliger wordt. Het prijsniveau is nu ook gedaald naar een niveau rond de 60-70 cent voor de watermeloenen en 3,50-4 euro voor de Galia's. De blik gaat alweer vooruit naar het Braziliaanse seizoen, waarvan de eerste aankomsten in week 35 worden verwacht."

Voor meer informatie:
Pieter de Ruiter
4 Fruit Company
Handelsweg 30
2988 DB Ridderkerk
Tel. 0180 641902
pr@4fc.nl
www.4fruitcompany.nl