Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru is derde grootste exporteur van mango's

In het noorden van Peru is het gebied waar mango's worden geteeld in de laatste jaren gestaag gegroeid. De opbrengst nam toe en bedroeg 350.000 ton in het seizoen 2017-2018, waarvan 207.000 ton bestemd was voor de export. De voorspellingen voor het volgende seizoen worden als zeer positief beschouwd voor de teelt van de variëteiten Kent, Edward, Ataulfo, Haden en Keitt.

De export is ook toegenomen, dat wil zeggen 14% meer dan de 181.000 ton die het in het vorige seizoen werd geëxporteerd. Juan Carlos Rivera, Manager van de Peruviaanse Associatie van Producenten en Exporteurs van Mango (APEM), zei dat "deze goede prestatie het resultaat zijn van de goede bloei die er was na het fenomeen El Niño." De mango's die niet wordt geëxporteerd zijn bestemd voor de binnenlandse markt en voor industriële processen.



Van de geëxporteerde mango's is 60% vers, 20% bevroren, 5% pulp en het resterende is sap. Het merendeel van de verse mango is bestemd voor de Europese markten (68%), de Verenigde Staten (25%) en andere markten in Latijns-Amerika en Azië (7%).

"Peru is momenteel de derde grootste exporteur van mango's ter wereld, na drie jaar geleden Ecuador te hebben overtroffen. De belangrijkste concurrenten zijn Mexico, dat nummer één is, en Brazilië", zei Rivera.

De variëteit Kent is de beste variëteit om te exporteren, omdat het een 'goede reiziger' is en daarom is het perfect voor verzending naar China. Het fruit wordt via de lucht geëxporteerd om de kwaliteit, smaak, textuur en voedingswaarde te behouden.

Een seizoen met weinig concurrentie
De mango is wereldwijd geliefd vanwege de voortreffelijke smaak, aantrekkelijke kleur en uitzonderlijke voedingseigenschappen, zoals vitamine A en C. Daarnaast hebben de Peruaanse telers uitgebreide ervaring in de teelt en verwerking van mango's voor export. Bovendien implementeren ze altijd nieuwe technologie om ervoor te zorgen dat de mango's hun eigenschappen behouden, zowel op het veld als in de verpakkingsfabrieken. Hierdoor kan de Peruaanse mango concurreren met andere landen die mango's exporteren.

Deze oogst is zeer goed bestand tegen regens, dus het laatste El Niño-fenomeen was zeer gunstig voor de plantages, omdat de grond gehydrateerd en gevuld was met slib. De koude winter en het gebrek aan regens die volgden droegen bij tot een goede bloei, waardoor de plantages een uitstekende ontwikkeling en een zeer goede opbrengst hadden.

Normaal gesproken begint het seizoen begin november en duurt tot maart. Er is een piek in januari en daarom is er een hogere export, wat gunstig is voor de bedrijven die zich toeleggen op de Peruaanse mango. "Dat bevoordeelt ons aanzienlijk omdat we in die maand alleen op de internationale markt zijn." Als de opbrengst in Piura daalt, begint het in Lambayeque en wat later in Casma", zei Rivera.

De variëteiten voor de export worden geteeld in de valleien van San Lorenzo, Chira, Medio Piura, Alto Piura, Lambayeque en Casma. In 2001 had Peru ongeveer 11.800 hectare met mango's. Tegenwoordig beschikt het land over zo'n 29.000 hectare. Ze zijn ook van plan het areaal voor de mango de komende vijf jaar met 1.500 hectare te vergroten in Lambayeque.

Bezoek APEM tijdens Asia Fruit Logistica: Hall5d / Q02
Voor meer informatie over de uitstekende mango van Peru kun je terecht bij de stand van de Peruaanse vereniging van producenten en exporteurs van mango tijdens Asia Fruit Logistica.

Voor meer informatie:
Juan Carlos Rivera - Gerente
Peruvian Association of Producers and Exporters of Mango- APEM
Publicatiedatum: