Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Halls zoekt nieuwe partners voor avocadoteelt

Halls blijft overal ter wereld zoeken naar nieuwe herkomstgebieden voor avocado's die aan de juiste parameters voor de teelt en verwerking van deze fruitsoort voldoen. 

Met name Brazilië kent regio's met een gunstig klimaat, de juiste hoogteligging, bodemsoort, temperaturen en neerslagpatronen voor de teelt van avocado's. Naast deze uitstekende groeiomstandigheden kan het fruit ook nog eens op een efficiënte manier van Brazilië naar de Europese markt worden verladen, dankzij pakstations, de goede infrastructuur, havens, zeevaartroutes en gunstige transittijden. 

Het project vloeit voort uit de samenwerking tussen Stephane Hellin, eigenaar van ACMH International, en Halls, een internationale AGF-leverancier. De mogelijkheden voor een exportprogramma voor Hass-avocado's van dit specifieke bedrijf kreeg in 2017 gestalte dankzij de sterke band die ontstond met de familie Ferreira van de Campo de Ouro plantage in de regio Piraju in de staat São Paulo. 



Het werd al snel duidelijk dat Ronaldo Morini Ferreira en zijn dochter Ana Krishna Hass avocado's van hoge kwaliteit produceerden dankzij hun baanbrekende tuinbouwmethoden. 

Voor zowel Halls als ACMH International is het van belang dat Braziliaanse avocado's op verantwoorde wijze worden ingekocht uit duurzame tuinbouw waarbij de criteria met betrekking tot voedselveiligheid, het milieu en arbeidsomstandigheden strikt nageleefd worden. 

Stephane Hellin heeft erop toegezien dat de diverse post-harvest procedures van Halls tot op de letter nageleefd worden met als resultaat dat de Europese vestigingen van Halls nu fruit van hoge kwaliteit binnenkrijgen. 



De Hass avocado's van Campo de Ouro behoren tot de beste kwaliteit die Brazilië te bieden heeft. Voorheen werden ze onrijp geoogst om vroeg afgezet te worden. Het fruit beschikte dan nog niet over het optimale oliegehalte. De avocado's worden nu strategisch achtergehouden tot zij de juiste textuur hebben en doen zodoende in kwalitatief opzicht niet onder voor die uit andere herkomstgebieden. Ze worden momenteel gerijpt in de faciliteiten van Halls zodat zij eetrijp aan retailprogramma's kunnen worden geleverd. 

Halls is zich terdege bewust van het belang van steun aan haar partner-telers. "Gezien de groei van ons wereldwijde inkoopprogramma hebben we Graham Ballard in dienst genomen, die zich bezig zal houden met de ontwikkeling van onze partner-telers en nieuwe herkomstgebieden," legt Halls-directeur Paul Devin uit. 

Stephane Hellin voegt er aan toe dat het tot stand komen van deze samenwerking alleen mogelijk was dankzij de gezamenlijke doelstellingen, waarden en normen, die bijgedragen hebben aan het succes van dit project. 


Voor meer informatie:
Leigh Green
Tel: +27 (0) 13 753 5708
Email: leigh@halls.co.za
Publicatiedatum: