Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Soloberry zoekt uitbreiding in Aziatische markt

Soloberry Limited is sinds 1 december 2017 werkzaam onder de nieuwe bedrijfsnaam van CPM Retail in het Verenigd Koninkrijk met als doel om het in Groot-Brittannië gevestigde bedrijf in lijn te brengen met zijn Spaanse equivalent Soloberry S.L. Het Spaanse bedrijf werd in 2013 opgericht om te voldoen aan de behoeften van telers om directe banden te hebben met een bedrijf dat hun omzetgroei in het Verenigd Koninkrijk en in heel Europa kon ondersteunen.

CPM Retail begon in 2008 met het leveren aan Britse supermarkten als onderdeel van de AG Thames Group. Soloberry is wereldwijd een gerenommeerde leverancier van bessen en steenfruit met een toegewijd team dat gepassioneerd is over de gezondheid en het welzijn van toekomstige generaties. Het bedrijf heeft toonaangevende partnerships in de teelt en verkoop in Europa en Noord-Afrika en is zich aan het uitbreiden naar Azië, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Het gaat allemaal om #berriesforhealth en om mensen gelukkiger en gezonder te maken door middel van onze producten.


"Dit is ons vierde bezoek aan Asia Fruit Logistica en de tweede als exposant", legt Rachel Montague-Ebbs, Group Head of Brand and Communications, uit. "De eerste keer dat we aanwezig waren, was om de Aziatische markt te leren begrijpen en meer te leren op het Asiafruit Congress. Dit gaf ons veel inzicht in de trends in de regio." Onze eerste stand was als Soloberry SL met focus op ons Spaanse en Marokkaanse bessenaanbod. Dit jaar zijn we aanwezig als Soloberry - ons gezamenlijke merk voor al onze regio's en we willen onze allerbeste bessen en steenfruit bieden aan klanten in heel Azië."

"We kunnen aardbeien, frambozen, blauwe bessen en steenfruit aanbieden aan klanten in Azië. Uiteraard zijn er enkele beperkingen vanwege handelsovereenkomsten en protocollen, dus we willen langdurige relaties ontwikkelen, terwijl handelsovereenkomsten worden gesloten. We zoeken klanten die een merkproduct willen; onze Soloberry-naam en -logo zijn een handelsmerk in Europa en de belangrijkste Aziatische landen. We hebben ook de mogelijkheid om nieuwe klanten rechtstreeks naar de plantages van onze groeiende partners en van onze eigen teeltbedrijven te brengen om de traceerbaarheid en herkomst van de producten te garanderen."

Het kweken van bessen in Azië is interessant voor Soloberry. "We weten dat China een aantrekkelijke groeiplaats is, we zien hier meer teeltbedrijven ontstaan ​​voor zowel teelt als veredeling en ontwikkeling. Hetzelfde kan gezegd worden in India, er is vraag naar lokaal geteeld producten en er zijn bijvoorbeeld veel regio's waar aardbeien heel goed worden geteeld. Op veel gebieden is het meer kosteneffectief en ook een goede marketingtool om lokale producten naar lokale markten te laten gaan, maar ze hebben bedrijven zoals die van ons nodig met expertise in hoe dit te bewerkstelligen. Arbeidskosten zijn uiteraard een zorg voor ons in het Verenigd Koninkrijk en met de wens om onze verkoop in Azië te laten groeien, zouden lokale producten een voordeel voor ons zijn. We hebben een geschiedenis in de distributie in het Verenigd Koninkrijk en we zijn er trots op aardbeientelers te zijn onder de naam van Berries Direct Farming. Het Verenigd Koninkrijk blijft nog steeds aantrekkelijk voor ons als telers, maar het heeft wel zijn uitdagingen."


Soloberry heeft zijn eigen protocollen voor voedselveiligheid in alle landbouw- en verpakkingsbedrijven met behulp van de normen van zijn belangrijkste Europese retailklanten als basis.

"We hebben veel contacten opgebouwd in belangrijke importgebieden. Op dit moment willen we onze betrokkenheid niet beperken, maar we zijn op zoek naar betrouwbare partners in die belangrijke gebieden voor de toekomst en staan ​​open voor nieuwe ontmoetingen op Asia Fruit Logistica - Hal 3b / G55."

Voor meer informatie:
Rachel Montague-Ebbs
Soloberry
rachelm@soloberry.com
Tel: +44 1322 643022/ +44 7918741003
Publicatiedatum: