Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ecuador: BanaBay gaat bananenproductie fors uitbreiden

"Ons bedrijf is sinds 2014 actief op de Aziatische markt. We zijn begonnen met wat proefzendingen maar inmiddelds is het een belangrijke markt voor ons geworden. We hebben een aanzienlijke groei doorgemaakt dankzij de grote vraag naar bananen uit deze regio. Het is zeer zeker een markt waar we ons sterk op gaan richten en die we verder blijven ontwikkelen. Klanten uit China, Korea en Japan zijn in 2018 onze belangrijkste doelgroep," vertelt Danilo Serrano van BabaBay uit Ecuador.



Het bedrijf startte meer dan 40 jaar geleden met de teelt van bananen. "De plantage was maar klein en werd voor die tijd gebruikt voor de teelt van cacao. Vandaag de dag zijn we uitgegroeid tot één van de grootste spelers binnen de Ecuadoriaanse bananensector," vervolgt Danilo. Hij gaat verder door de oprichter van het bedrijf, Walter Serrano, te citeren, die altijd zei dat 'elke beslissing die genomen wordt om de bananen van het bedrijf naar de klanten te krijgen gevolgen heeft voor de mensen die ze telen, de kwaliteit van het fruit en het milieu, vandaar dat iedereen zich bewust zou moeten zijn van waar de bananen vandaan komen.'

"We nemen dit zeer serieus en daarom telen we onze bananen op duurzame wijze. Vervolgens worden ze geoogst, verladen en gerijpt volgens de specifieke wensen van onze klanten. We zijn zelfs zo trots op onze bananen dat we ons eigen merk BanaBay gelanceerd hebben. Het staat symbool voor de energie die wij steken in het telen van de beste bananen. Het is onze passie om bananen te telen en hebben ons leven hieraan gewijd."

Op dit moment wordt het merk BanaBay naar meer dan 14 landen over de hele wereld geëxporteerd. "Sinds 2013 hebben we ons productaanbod verruimd met ananas, bak- en minibananen. Al deze producten zijn in Azië nog nichemarkten maar we verwachten op de korte termijn een forse groei omdat consumenten steeds vertrouwder raken met deze producten."

Danilo vertelt tot slot dat het bedrijf van plan is om haar bananenproductie in 2016 flink op te schalen door haar areaal te vergroten. "Hierdoor zullen wij onze gewaardeerde klanten nog beter van dienst kunnen zijn. We zijn van mening dat het beste fruit van de beste plantages afkomstig is, waar men zich met hart en ziel voor de teelt inzet."

Bezoek de stand van Banabay (Ceinconsa) op Asia Fruit Logistica, Hal 3D-O 08.

Voor meer informatie:
Danilo Serrano
BanaBay
Ecuador
T: +593 994802552
Publicatiedatum: