Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Denis Joud, Fruits Union
"'Vijgenaanbod verschilt per dag"
Vanaf nu tot medio november zijn Franse vijgen beschikbaar, afhankelijk van het volume dat op de markt verschijnt. Volgens Denis Joud van Fruits Union is de vijg een kwetsbare fruitsoort. "Het hangt allemaal af van de temperaturen buiten. Als het 's nachts koud is, stopt het fruit met rijpen. Het aanbod kan daardoor van dag tot dag verschillen."
De oogst van Franse vijgen is na Turkije en Spanje pas sinds kort van start gegaan. "Op dit moment leveren we alleen het Pastillière-ras. Over minder dan drie weken beginnen we met de Bourjassotte, waardoor we een iets groter aanbod zullen krijgen."
De vraag naar vijgen is groot in Frankrijk. "Als we het gevraagde volume zouden hebben, zouden we veel meer omzet kunnen draaien. Ik heb slechts 150 ton aan conventionele vijgen en 80 ton aan biologische vijgen. Met het aanbod dat we nu hebben, kan ik alleen aan de Franse markt leveren. Mogelijk komt daar echter in de toekomst verandering in."
De plantages van Fruit Unions zijn nog vrij jong. "Ze zijn pas drie jaar oud en beginnen nu pas fruit te geven. Met drie of vier jaar tijd zullen we grotere volumes krijgen. We zouden ons dan meer willen richten op de export."