Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote perenoogst verwacht in Noord-Amerika

Op 1 augustus brachten perentelers uit het Noordwesten van Amerika hun laatste schattingen voor het seizoen 2018-2019 uit. Gebaseerd op gegevens die zijn gerapporteerd uit de districten Wenatchee en Yakima in Washington en de districten Mid-Columbia en Medford in Oregon, zal het dit jaar gaan om de op vier na grootste oogst in de geschiedenis.  Terwijl de raming van het eerst uitkwam op ongeveer 415.000 ton, ligt de huidige raming rond de 444.400 ton.

"Na de zeer matige oogst van vorig seizoen zijn onze telers dit seizoen verheugd over een zeer goede perenoogst die ook nog eens van uitstekende kwaliteit is en hiermee kunnen we voldoen aan de stijgende vraag van de consument. Retailers hebben dit seizoen de mogelijkheid om meer verschillende perenvariëteiten aan te bieden en we zijn bereid om hen individuele categorieanalyses, consumenteninzichten en effectieve promoties te bieden om de perenafzet te stimuleren", aldus Kevin Moffitt, CEO van de coöperatie PBNW.

Het oogsten is al begonnen in de vier groeiende regio's van het noordwesten en zal doorgaan in de maanden augustus en september. Dit is ongeveer een week eerder dan voorgaand seizoen en het blijft dicht bij het historische gemiddelde. De oogst van de Starkrimson-variëteit is in de meeste districten inmiddels begonnen en ook de oogst van de Bartlett-variëteit zal snel starten. Later in de maand begint de oogst van de Comice, Bosc, Forelle en Seckel en in september zal worden gestart met de Anjou-peren.

Van de toonaangevende rassen zijn de huidige ramingen voor dit seizoen 9,9 miljoen standaarddozen voor Green Anjou (ongeveer 49,2% van de totale perenoogst), 5,3 miljoen standaard dozen van de Bartlett (26,0% van de totale oogst) en 3,2 miljoen dozen Bosc (15,7% van de totale oogst). De rode Anjou vertegenwoordigt 5,1% van het gewas met ongeveer 1 miljoen standaarddozen.

De raming van de biologische peren zal naar verwachting uitkomen op 2 miljoen standaard dozen (44.000 ton), wat neerkomt op 10% van de totale oogst. Nieuwe boomgaarden en een sterk perengewas in het algemeen hebben bijgedragen aan de groei van biologische peren. Van de hele biologische oogst zijn er 753.250 standaarddozen van de Green Anjou en de Green Bartlett en Bosc nemen 698.350 en 384.100 standaarddozen voor hun rekening.

De meeste consumenten willen hun peren binnen 1 tot 3 dagen na aankoop consumeren. Dit seizoen zal PBNW het programma voor geconditioneerde peren nieuw leven inblazen, in nauwe samenwerking met retailers om te voldoen aan de vraag van consumenten naar peren die eetrijp zijn. PBNW werkt ook aan nieuwe promoties, waaronder op sociale media en met diëtisten in supermarkten. Daarnaast richt de coöperatie zich op display- en trainingswedstrijden en op gedrukte en gerichte digitale advertentiepromoties. Een deel van het marketinginitiatief van dit jaar zal een reeks video's zijn die zich richten op telers en de perensector als geheel.

Het internationale team van PBNW zal zich richten op activiteiten in topmarkten voor het seizoen 2018-2019: Mexico, Midden-Amerika, India, het Midden-Oosten en Azië. Hierbij zal gebruik worden gemaakt van instore sampling, voedingsworkshops, consumentenreclame, film promotionele tie-ins en evenementen zullen worden aangekondigd op sociale media. Om de toename van de concurrentie op veel van de exportmarkten te bestrijden, zal PBNW één tot twee maanden lange promotieovereenkomsten sluiten met belangrijke retailers. Op deze manier kan de schapruimte worden vergroot en kan de ruimte en de locatie in de winkels worden verbeterd.


Voor meer informatie:
Kathy Stephenson 
Pear Bureau Northwest
Tel: +1 (503) 807-6110
Publicatiedatum: