Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Andres Ribas van Oosterom, Vientosur:

"Beperkte citroenenaanvoer zorgt voor hoge prijzen"

Tholen - De citroenenmarkt kleurt momenteel goudgeel. "Spanje was eerder van de markt en hoewel Zuid-Afrika en Argentiniƫ een goede productie hebben, weten deze overzeese citroenen uiteindelijk hun weg niet goed naar Europa te vinden", verklaart Andres Ribas van Vientosur. "Vooraf had iedereen een lastig seizoen verwacht, maar vooralsnog heeft Argentiniƫ 10% minder citroenen gestuurd als gevolg van logistieke en fytosanitaire problemen en heeft Zuid-Afrika vooral de beschikking over kleine maten."

Dit resulteert momenteel in prijzen rond de 36 euro (voor 18 kg). "Waar de tropische temperaturen van de afgelopen weken voor de afzet van het overige citrus niet al te best was, waren de citroenen niet aan te slepen op de terrasjes", vertelt Andres. Hij verwacht dat ook het overige citrus binnenkort beter zal gaan lopen. "Mensen komen nu weer terug van vakantie en ook de wat lagere temperaturen stimuleren de afzet."

"De afzet van grapefruit verloopt momenteel wat moeizaam. Door de grote voorraden is het moeilijk om de prijzen omhoog te krijgen. Binnen de sinaasappelen zien we een reguliere markt voor Navels, maar een tekort aan Valencia's met mooie prijzen als gevolg. De oude mandarijnen zijn inmiddels van de markt, waardoor er een goede vraag is ontstaan naar premium mandarijnen."

Voor meer informatie:
Andres Ribas van Oosterom
Vientosur
Tel: +31 107 630 330
andres@vientosur.nl
www.vientosur.nl