Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cedric Geens, W. Jonckheere

"Spaans steenfruitseizoen uitzonderlijk goed”"

Tholen – "Door de prachtige zomer loopt het steenfruitseizoen dit jaar uitstekend", vertelt Cedric Geens van importeur W. Jonckheere. "De schade die het steenfruit half en eind mei heeft opgelopen heeft ervoor gezorgd dat er in tegenstelling tot vorige jaren geen overproductie was. Ook hebben we dit jaar geen kwaliteitsproblemen gehad en hebben we een beter jaar dan 2017." Het aandeel nectarines wordt ten opzichte van perziken steeds groter. "Nectarines zowel wit als geel winnen elk jaar weer aan populariteit, terwijl abrikozen het elk jaar weer moeilijk hebben." 

Het Spaanse steenfruit heeft geen last van het Franse product. "Frans steenfruit heeft ook veel schade gehad en concentreert zich daarom niet op export maar op eigen land. Ook is het Franse fruit veel duurder dan het Spaanse. Voor een kilo Spaans steenfruit betaalt men nu gemiddeld €1 à €1,20 terwijl het Franse €2,50 à €3,00 kost", aldus Geens. "Het cliënteel voor Frans steenfruit is ook anders dan van het Spaanse fruit. Het Franse wordt meer in het vermogend Vlaanderen verkocht, toch vermoed ik dat het elk jaar weer verandert. De kwalitatieve verschillen tussen het Spaanse en Franse fruit wordt kleiner."

Door het aangename weer blijft het steenfruit populair. "Wij gaan door met steenfruit tot begin oktober. Exoten en overzeese producten blijven nog achter dat komt doordat er nog voldoende zomerfruit aanwezig is. Binnenkort gaat het Italiaanse druivenseizoen bij ons weer van start, maar de vraag is nog niet zo groot. We verwachten dat eind augustus/begin september wanneer het weer kouder wordt de vraag zal gaan stijgen", besluit Cedric. 

Voor meer informatie:
Cedric Geens
W. Jockheere
Werkhuizenkaai 112
1000 Brussel
+32(0) 22 426 103