Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jackie Boussier:

“Aardbeien hebben te kampen met kwaliteitsproblemen”

Tholen – "Door de mindere aanvoer van aardbeien deze week liggen de prijzen vrij hoog. De prijzen voor een pond aardbeien schommelen tussen de €3,10 en €3,30, terwijl vorige week de prijzen tussen de €2,50 en €2,70 lagen", vertelt Jackie Boussier van het gelijknamige exportbedrijf. "Dit aardbeienseizoen hebben we het moeilijk gehad. Bijna al het fruit heeft last van de droogte en de warmte, zoals ook de aardbeien. Toch is het aanbod ondanks het weer niet tegengevallen."

De aardbeien van Boussier gaan allemaal naar Noorwegen. "Mijn dochter doet de kwaliteitscontrole en de aardbeien zijn goed wanneer ze hier vertrekken, maar als ze daar aankomen is de kwaliteit wat minder. Het weer hebben we zelf niet in handen en dat is het probleem dit seizoen. We hebben bijna nooit reclamaties over de kwaliteit, maar dit jaar komt het vaker terug", aldus Boussier.

Het aardbeienseizoen loopt door december. "We zien dat het dit jaar wel allemaal minder is dan vorig jaar. Het is altijd afwachten wat het seizoen gaat doen, maar ik denk dat niemand heeft verwacht dat het deze zomer zo warm zou zijn. Nu is het weer spannend wat het hardfruitseizoen weer gaat doen", besluit Jackie. 

Voor meer informatie:
Jackie Boussier N.V.
Boussier
Colenstraat 11a
3840 Borgloon - België
Tel: +32-12741991