Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees Bijl, Bijl Aardappelen:

"Groot aanbod importaardappelen in retail vooral gedreven vanuit Nederlandse verpakkers"

Tholen - De droogte zorgt voor de nodige stemming in de aardappelmarkt. "De markt is aardig vast. De termijnmarkt blijft rond de 30 cent staan, maar hoe het er in het vervolg van het seizoen uit gaat zien, is nog erg lastig te zeggen. Niemand weet nog hoe de hoofdoogst er in oktober uit zal gaan zien", vertelt Kees Bijl van het gelijknamige aardappelsorteer- en handelsbedrijf uit Sint-Annaland. "Wel is de maatsortering overal aanzienlijk fijner dan we gewend zijn. Deze hoge prijzen kunnen normaal leiden tot wat minder export, maar dat is nu nog lastig te zeggen. Iedereen leeft in de aardappelhandel momenteel bij de dag."



Voor de supermarkten vormt de kleine maatsortering nog geen probleem", vertelt Kees. Het feit dat meerdere retailers opvallend lang doorgaan met importaardappelen, is volgens hem vooral gedreven vanuit de Nederlandse verpakkers. "Zij proberen de voorraad zo lang mogelijk uit te stellen door het seizoen door te trekken met importproduct. Maar ik heb ook al supermarktklanten die al drie weken in het Nederlands product zitten. Als de supermarkten volop nieuwe aardappelen zouden gaan vragen, weet ik ook niet wat er met de prijs zal gebeuren. Wellicht kan de prijs dan nog verder omhoog."

De kwaliteit van de aardappelen is volgens de verpakker goed. Wel is hij alert op de doorwas in de aardappelen. "Met name rassen als Agria, Melody, Markies en Bintje zijn doorwasgevoelige rassen. Door de opwarming van de ruggen, treedt er vooral bij de bewaaraardappelen hier en daar al wel doorwas op. Telers nemen hier wel maatregelen tegen, maar alertheid is geboden."

Voor meer informatie:
Kees Bijl
Bijl Aardappelen
Langeweg 11a
4697 RE Sint-Annaland
Tel: 0166-612850
Fax: 0166-613008
info@bijlaardappelenbv.nl
www.bijlaardappelenbv.nl