Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Siem Shipping noteert 4,9 mln dollar winst in H1 2018

Tholen – Siem Shipping sluit het eerste half jaar van 2018 af met winst. De relatief kleine rederij opereert in het reefersegment onder STAR Reefers. De eerste zes maanden van dit jaar werden afgesloten met een nettowinst van 4,9 miljoen dollar. In 2017 werd een verlies van 19,2 miljoen dollar genoteerd, mede door eenmalige afschrijvingen ter waarde van 16,3 miljoen dollar.

De rederij heeft 26 reeferschepen met een totale capaciteit van 15 miljoen cbft. Daarnaast is het bedrijf actief in het zeetransport van auto's en vrachtauto's. over de eerste zes maanden werd een bruto omzet van 93,8 miljoen dollar gemaakt (2017: 93,6mln dollar). De capaciteit van de rederij daalde met 10% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat is het gevolg van enkele oude en minder efficiënte schepen die verkocht werden. EBITDA kwam uit op 10,5 miljoen dollar (2017: 8,7 mln dollar).
Concurrentie van reefercontainerschepen en veranderingen in de fruitmarkt worden genoemd als grootste risico's voor het bedrijf. Daarnaast zijn er natuurlijk de bredere risico's als de wereldeconomie en klimaatverandering, wat gevolgen kan hebben voor oogsten. Ook de hoge brandstofprijzen vormen een uitdaging, maar vooralsnog kan die het hoofd geboden worden.

Klik hier om het verslag te lezen.