Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: Populariteit Finger Potato neemt toe

De Xinxiang Finger Potato is een nieuw soort zoete aardappel, die in de laatste jaren is ontwikkeld. De Xinxiang Finger Potato onderscheidt zich van andere rassen door de volle smaak. Verder is heeft dit ras een kleine maat, een mooie kleur, een hoge kwaliteit en zit de aardappel vol voedingsstoffen.


"Sinds dit ras op de markt is geïntroduceerd, is de populariteit ervan jaar op jaar toegenomen. In reactie op de goede omzet die we eerder hebben gedraaid, hebben we dit jaar meer areaal aangeplant. De huidige marktprijs ligt 40% hoger dan in dezelfde periode van vorig jaar," zegt Peng Guohua of Zhanjiang Dingsheng Agricultural Technology.


De zoete Xinxiang Finger Potato

"De scherpe toename in prijs komt niet alleen door de unieke voordelen van het ras zelf. De prijstoename heeft ook te maken met de locatie van onze plantage. Ons teeltbedrijf bevindt zich in het dorp Naomao bij de stad Wushi. We zitten in de regio Zhanjiang, dat onderdeel is van de provincie, Guangdong. Het grootste voordeel van dit gebied is dat we in de winter kunnen telen. Er is op dat moment nagenoeg geen aanbod aan verse aardappelen op de markt. Dit geeft ons dus goede mogelijkheden voor de afzet van onze verse aardappelen."



"Ons bedrijf heeft een areaal van in totaal 185 hectare. De plantage in Naomao beslaat daarvan een deel van ongeveer 85 hectare. Onze belangrijkste ras is de Xinxiang Finger Potato. Het teeltproces van onze zoete aardappelen draait qua irrigatie om een model waarin water en droogte worden afgewisseld. Ook planten we onze aardappelen in delen aan, zodat we een jaarrond aanbod kunnen creëren. Omdat de teeltcyclus van fingerling-aardappelen vrij kort duurt, gebruiken we alleen biologische meststoffen. De aardappel is hierdoor ook volledig glutenvrij. "


"Op dit moment vermarkten we onze fingerling-aardappelen voornamelijk in Hangzhou, Sjanghai, Guangdong en andere regio's onder het eigen merk "Dingfu Fuping". We gebruiken daarbij zowel traditionele leveringsketens als online platformen. In de toekomst willen we onze markt uitbreiden in Beijing, Sjanghai en Guangdong en willen we zoeken naar exportmogelijkheden."

Contact
+86 138 2828 9968
+86 176 8887 9933
+86 137 6305 9968
Zhanjiang Dingsheng Agricultural Technology Co., Ltd.

Publicatiedatum: