Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vraag en aanbod Medjool dadels stijgt in 2018/19

"We zullen het komende seizoen ongeveer 1.700 ton Medjool Dadels exporteren, 100 ton Bahri dadels en 200 ton Deglet Nour dadels," zegt Avi Dagul van Field Produce Marketing. "Dit is ongeveer 10% meer in totaal dan vorig jaar." Het Israëlische bedrijf is gespecialiseerd in de teelt en handel (export en lokaal) van dadels.

Avi zegt dat de consumptie van Medjool dadels jaar op jaar groeit. "De vraag naar Medjool dadels is hoger dan we kunnen bieden. Elk jaar verhogen we de hoeveelheden met 5-10%. Er komen ook toenemende hoeveelheden van dit ras uit landen als Marokko, Egypte en Zuid-Afrika."

Field Produce Marketings belangrijkste exportbestemmingen zijn West- en Noord-Europa - Nederland, Frankrijk, Duitsland, Scandinavië, Italië en Spanje. "We zijn sterk op de Spaanse markt," zegt Avi.

"Het bedrijf exporteert ook naar andere delen van de wereld - zoals Singapore, Australië, Oost-Europa en Turkije - waar we ook sterk vertegenwoordigd zijn."

 
Marokko
"Marokko wordt een belangrijke producent van Medjool," zegt Avi. "Ze teelden ze 60-70 jaar geleden, maar stopten doordat ziekten de plantages van dit ras troffen." Volgens hem zijn de dadels uit dit land van slechte kwaliteit. "Het is daar te vochtig. Het klimaat is niet perfect, wat resulteert in een hoog percentage loslaten van de schil."

Hij voegt eraan toe dat ze van plan zijn enorme hoeveelheden te telen en dus zullen er wel wat dadels van goede kwaliteit tussen zitten. "Marokko plant veel Medjool dadels. Het zal ze meer dan 10 jaar kosten om dit op te bouwen en de grootste Medjoolteler in de wereld te worden." 


 
Bahri dadels
Field Produce Marketing verkoopt ook Bahri dadels. Dit seizoen begon de eerste week van augustus en zal begin oktober eindigen. "Ons gewas heeft een erg goede kwaliteit," zegt Avi. "Ze hebben een goede kleur en grootte. Ik denk dat het een beter seizoen dan vorig jaar wordt omdat het weer dit jaar veel beter is."

In Israël begint het Bahri seizoen in het zuiden van het land - waar de oogst van deze dadels midden juli plaatsvond. Tegen het eind van juli ging de oogst verder tot aan het Dode Zee gebied en de Jordaanvallei, waar Field Produce Marketing is gelokaliseerd. "We exporteren ons gehele volume binnen een maand naar de Europese markt," zegt Avi.

Deglet Nour
"Field Produce Marketing is ook een van Israëls grootste exporteurs en telers van de Deglet Nour dadel. Het seizoen begint de tweede week van september en we zijn van plan om 200 ton te exporteren."

"De hoofdexport zal liggen op takken in 5kg dozen naar de Spaanse markt die onze voornaamste markt in Europa voor dit ras is. We exporteren jaarrond."

Voor meer informatie:
Avi Dagul
Field Produce Marketing
Tel: +972-4-8522749
Fax: +972-4-8525364
avid@agrifood.co.il
www.fpmarketing.co.il
Publicatiedatum: