Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardbeienmarkt genekt door de warmte

Tholen - De periode van warmte heeft grote gevolgen voor de aardbeienmarkt. Vooral de vollegrondstelers hebben veel problemen door de snelle afrijping van de aardbeien, waardoor ze niet de tijd kregen om te groeien. Hun aardbeien zijn kleiner, geven minder kilo's en er zijn lagere plukprestaties. Ook voor de kwaliteit van de aardbeien heeft de warmte geen goed gedaan: de aardbeien zijn zachter, hebben een doffere uitstraling en een kortere houdbaarheid. Dit alles heeft gezorgd voor slechte marktprijzen. Ook de vakantieperiode helpt hier niet: in de supermarkten worden bijvoorbeeld ook niet veel aardbeien verkocht. Handelaren laten weten dat hoewel de productie dus minder was, er toch een overaanbod was van de aardbeien. Deze aardbeien zijn naar de industrie gegaan. 

De laatste dagen liepen de prijzen van de aardbeien toch weer licht op. De verwachting is nu dat er later in augustus en in september minder aardbeien zullen zijn, omdat telers dus nu zoveel vroeger oogsten. Enkele telers van kasaardbeien spelen daar nu op in door vroeger te planten, waardoor het tekort hopelijk niet te groot wordt.