Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Blauwe bessen seizoen door hitte drie weken eerder klaar dan normaal

Het lijkt nog zo kort geleden dat Erik van de Vin (projectleider van het Blauwe Bessen Platform) het Nederlandse blauwe bessenseizoen aankondigde op tv bij RTL 4. Inmiddels gaan voor de leden van het platform de laatste plukweken al in. Het blauwe bessenseizoen eindigt dit jaar voor de meeste telers namelijk al eind augustus. Dat is ongeveer drie weken eerder dan gebruikelijk. Aanleiding is een goed voorjaar - waardoor het seizoen al vroeg van start ging - gevolgd door een snikhete zomer.
Door het warme weer rijpen de bessen ontzettend snel.

Uitdagingen
Het warme weer van de afgelopen weken bezorgde de leden van het Blauwe Bessen Platform de nodige uitdagingen. Door 's morgens vroeg, 's avonds laat en soms zelfs 's nachts te oogsten én extra water te geven, gaven de blauwe bessentelers hun draai aan de extreme weersomstandigheden. 

Zelfpluk
Ook zelfpluklocaties pasten zich aan het weer aan. Sommige locaties openden op warme dagen al om 8.00 uur hun deuren of waren noodgedwongen 's middags gesloten. Ook werd op plaatsen gratis water aangeboden aan bezoekers. Het vroege seizoen en het warme weer zorgt ervoor dat ook de zelfpluk van blauwe bessen op de meeste locaties slechts tot half augustus mogelijk is. Dit is een paar weken eerder dan mensen gewend zijn. Zelfpluklocaties communiceren dan ook massaal dat men niet te lang moeten wachten met het plukken van de laatste kilo's. Een voordeel voor de consument; door het warme weer zijn de blauwe bessen heerlijk zoet dit jaar!

Voor meer informatie:
Blauwe Bessen Platform
Publicatiedatum: