Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
BayWa schrijft groene cijfers, maar niet dankzij Duitse appelen

Tholen Ė Hoewel slechts een klein onderdeel van de groep droeg de goede markt voor Nieuw-Zeelandse appelen bij aan het positieve resultaat van BayWa. De Duitse multinational haalde een omzet van 8,3 miljard euro, iets meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

BayWa heeft een breed portfolio activiteiten, van energie tot landbouw. De groep noteerde een EBIT van 32,1 miljoen euro (2017: 72,8 mln euro). Dat resultaat is vooral het gevolg van het feit dat verkopen in de hernieuwbare energie in de tweede helft van het jaar plaatsvinden. Vorig jaar wist een onderdeel in de eerste helft van het jaar een grote hoeveelheid zonnepanelen en windparken te verkopen.

Het weer had een duidelijke invloed op de resultaten binnen het segment Agriculture, waar ook de fruithandel onder valt. Door de vorst en hagel vorig jaar was er minder volume Duits fruit beschikbaar. De internationale dochterondernemingen T&G Global en TFC Holland konden die verliezen maar gedeeltelijk compenseren. Met de goede verwachtingen voor het komende hardfruitseizoen in Duitsland verwacht het bedrijf een beter resultaat tegen het einde van het jaar.

Op de internationale markt profiteerde het bedrijf wel van de goede markt voor de Nieuw-Zeelandse appelen die via T&G vermarkt worden. Het onderdeel Agriculture Segment, waar ook niet-AGF producten onder vallen, noteerde een omzet van 5,8 miljard euro en een EBIT van 52,4 miljoen euro (2017: resp. 5,6 mln euro / 48,3 mln euro).

Klik hier om ook de resultaten in de andere sectoren te bekijken.


Publicatiedatum: 10-8-2018
Auteur: Rudolf Mulderij
Copyright: www.agf.nl

  

Reacties:


Bay Wa had vorig jaar alleen maar
winst voor belasting, en dan alleen
maar door verkoop van zonnepanelen

Als men deze subsidie als winst ziet

dan is men eigenlijk verkeerd bezig
want dan krijg je kruisbestuiving en
daar gaan de kleinere spelers die niet
over een bron van subsidiegeld hebben aan onderdoor,
anker, Berkenwoude - 10-8-2018 15:22:35


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: