Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hapag-Lloyd verscheept meer en noteert positief resultaat H1

Tholen – Ondanks de stijgende bunkerprijzen en een achterblijvend herstel van de transporttarieven wist rederij Hapag-Lloyd het eerste halfjaar van dit boekjaar met een positief resultaat te sluiten. De omzet steeg naar 5,4 miljard euro (H1 2017: 4,5 mld euro).

Het verscheepte volume steeg met 39% naar 5.848 TTEU (H1 2017: 4.221 TTEU). Het gemiddelde transporttarief komt uit op 1.020 dollar/TEU over de eerste zes maanden van het jaar. Dat is zo'n 40 dollar minder dan het gemiddelde tarief over dezelfde periode in 2017. De bunkertarieven lagen aanzienlijk hoger op 385 dollar per ton (H1 2017 312 dollar/ton).
Het ETBIDA steeg met 61,4 miljoen euro ten opzichte van het voorgaande jaar en komt over de eerste helft van 2018 uit op425,2 miljoen euro. Het EBIT staat op 88,7 miljoen euro en is daarmee vergelijkbaar met de 90,7 miljoen euro die over het eerste halfjaar van 2017 genoteerd werd.

"Het eerste half jaar van 2018 werd vormgegeven door een duidelijke stijging van de brandstofkosten, hogere chartertarieven en een langzamer herstel van de transporttarieven dan verwacht," vat Rolf Habben Jansen, CEO Hapag-Lloyd, de situatie samen. "In reactie daar op hebben we maatregelen genomen om deze kosten te dekken." Voor de rest van het jaar is hij positief. "We zien een langzaam, maar gestaag herstel van de markt, maar we erkennen dat er nog veel geopolitieke onzekerheden zijn die de markt kunnen beïnvloeden. Dat onderstreept de noodzaak om snel te kunnen reageren als dat nodig is, daarom maken we meer vaart in de digitalisering en afronding van onze nieuwe strategie."

Klik hier om de resultaten te bekijken