Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Het verbaast veel klanten we hier meloenen kunnen telen"

Cantaloupe-, Galia en watermeloenen uit Baden-Württemberg

De familie Holderrieth heeft sinds 1969 in de Duitse gemeente Schwaigern (Baden-Württemberg) landbouwareaal. Daar telen zij appelen, peren, pruimen, zwarte bessen en mini-kiwi's. Daarnaast houden zij zich ook nog bezig met wijnbouw en akkerbouw. In totaal bezit de familie circa 40 hectare teeltgebied.

Sinds dit jaar is de familie op een 0,5 hectare grote akker als test gestart met de teelt van meloenen. Watermeloenen, cantaloupes en galiameloenen groeien hier dit jaar onder tropische temperaturen. Zoon Tobias Holderrieth rekent op een oogst van 10 ton meloenen. Het fruit wordt in de eigen boerderijwinkel of aan doorverkopers verkocht. "Veel klanten zijn verbaast dat men ook hier meloenen kan telen".

De hitteperiode van de afgelopen weken is niet alleen van voordeel voor de groei. "Ook de klanten eten bij het warme weer graag watermeloenen", zegt seniordirecteur Dieter.

Der Start in die Melonenproduktion lässt sich gut an. Desondanks zegt Dieter Holderrieth: "We zijn nog in de testfase. Na het seizoen kijken we hoe het gelopen is en bekijken we of we ermee doorgaan." Als ze ermee doorgaan plant de familie Holderrieth volgens stimme.de om de meloenenteelt uit te breiden naar drie verschillende plekken, zodat ze de oogst nog tot in september kunnen verlengen.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018