Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

J.R. Simplot sluit licentieovereenkomst voor gebruik van CRISPR-Cas9 techniek

Het Amerikaanse agrarische onderneming J.R. Simplot heeft een licentieovereenkomst gesloten met Corteva Agriscience, de landbouwdivisie van chemieconcern DowDuPont en met het Broad Institute of MIT and Harvard voor technieken op basis van CRISPR-Cas9 en daaraan gerelateerde gentechnieken. J.R. Simplot verwacht dat de technieken van waarde zijn om bepaalde nieuwe varianten van groenten en fruit te kunnen ontwikkelen. Het bedrijf is onder meer actief in de veredeling van aardappelen, aardbeien en avocado's. Met toepassing van CRISPR-Cas9 verwacht de onderneming nieuwe varianten te kunnen ontwikkelen waarbij de bewaarverliezen sterk gereduceerd kunnen worden. 

Corteva Agriscience en Broad Institute hebben ingestemd met een niet exclusieve licentie overeenkomst voor agrarisch gebruik van hun techniek. Het is voor de eerst dat zij zo'n overeenkomst sluiten met een agrarisch bedrijf. J.R. Simplot is een van de grootste verwerker van aardappelen in Noord-Amerika en verwerkt ook fruit en groenten. 

De onderneming ontwikkelde eerder de Innate aardappel, waarbij genen van wilde aardappels zijn ingebracht. Dat maakt de aardappel minder gevoelig voor stootblauw en Phytophthora. Ook vormt deze aardappel bij verwerking minder acrylamide.
Publicatiedatum: