Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Appeltelers Brandenburg verwachten zeer goede appeloogst

De fruitteeltbedrijven in Brandenburg rekenen in 2018 op een duidelijk betere oogst dan in het slechte appeljaar 2017. Volgens de eerste voorlopige meldingen wordt er in 2018 met 33.500 kg per hectare een duidelijk hogere opbrengst dan vorig jaar verwacht. 

Daarmee valt de oogst volgens informatie van het Bureau voor de Statistiek Berlijn-Brandenburg ten opzichte van 2017 circa 7.500 kg per hectare hoger uit. Tegelijkertijd  zou dat na 2016 de op ťťn na hoogste appelopbrengst in Brandenburg zijn sinds 1991.

Momenteel wordt er uitgegaan van een totale oogst van circa 30.100 ton. Ten opzichte van 2017 zou dat ťťn derde meer appelen uit Brandenburg betekenen. De appelteelt geschiedt op een oppervlakte van circa 900 hectare en is de bepalende factor van de fruitteelt in Brandenburg. De belangrijkste teeltgebieden bevinden zich in de districten Mšrkisch-Oderland en Potsdam-Mittelmark en in de stad Frankfurt (Oder).

Deze eerste resultaten berusten op de ramingen van midden juli 2018. De definitieve oogstcijfers kunnen, vooral door het verdere verloop van het weer, nog beÔnvloed worden.

Publicatiedatum: 10-8-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: