Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Appeltelers Brandenburg verwachten zeer goede appeloogst

De fruitteeltbedrijven in Brandenburg rekenen in 2018 op een duidelijk betere oogst dan in het slechte appeljaar 2017. Volgens de eerste voorlopige meldingen wordt er in 2018 met 33.500 kg per hectare een duidelijk hogere opbrengst dan vorig jaar verwacht.

Daarmee valt de oogst volgens informatie van het Bureau voor de Statistiek Berlijn-Brandenburg ten opzichte van 2017 circa 7.500 kg per hectare hoger uit. Tegelijkertijd zou dat na 2016 de op één na hoogste appelopbrengst in Brandenburg zijn sinds 1991.

Momenteel wordt er uitgegaan van een totale oogst van circa 30.100 ton. Ten opzichte van 2017 zou dat één derde meer appelen uit Brandenburg betekenen. De appelteelt geschiedt op een oppervlakte van circa 900 hectare en is de bepalende factor van de fruitteelt in Brandenburg. De belangrijkste teeltgebieden bevinden zich in de districten Märkisch-Oderland en Potsdam-Mittelmark en in de stad Frankfurt (Oder).

Deze eerste resultaten berusten op de ramingen van midden juli 2018. De definitieve oogstcijfers kunnen, vooral door het verdere verloop van het weer, nog beïnvloed worden.
Publicatiedatum: