Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spanje: daling appel- en perenoogst

De perenoogst zal dit seizoen naar verwachting 5,94 procent lager zijn dan vorig seizoen, terwijl de appeloogst praktisch op hetzelfde niveau blijft als de afgelopen jaren en slechts 1,4% daalde in vergelijking met vorig seizoen. Dat zijn de cijfers van de Cooperativas Agroalimentarias de España.

Tijdens de Prognosfruit-beurs, die van 8 tot 10 augustus zal plaatsvinden in Warschau zullen deze gegevens worden gepresenteerd.

De meest recente gegevens van Cooperativas Agroalimentarias van Spanje en zijn regionale federaties lanceren een prognose van de perenoogst van 311.214 ton, een daling van 5,94% in vergelijking met vorig jaar en een daling van maar liefst 21,47% in verhouding tot het gemiddelde van de laatste tien seizoenen.
Deze daling is het gevolg van een aanzienlijke productiedaling van de belangrijkste oogstgebieden, die zijn getroffen door de hagelbuien die zich sinds maart hebben voorgedaan. Bovendien heeft het klimaat het gebruikelijke proces van bloeien en vruchtzetting bemoeilijkt. Catalonië, het gebied waar de meeste peren worden geoogst, registreert een oogst van 139.390 ton (-8,20%), La Rioja van 55,716 ton (-2,06%), Aragón 48.715 ton (-7,77%) en Murcia 19,390 ton (-35,79%).

Wat de variëteiten betreft, neemt de Conference meer dan de helft (52 %) voor zijn rekening, gevolgd door de Blanquilla.

Voorspelling rond de appel
De ramingen voor de appeloogst zal komt uit op 473.097 ton, wat neerkomt op een daling van 1,41% ten opzichte van vorig seizoen en over de gemiddelden van afgelopen tien jaar komt dit neer op een daling van 0,25%.

Meer dan de helft van de appelen die in Spanje worden geoogst behoren toe aan de groep Golden-appelen en men verwacht een oogst van 473.097 ton, een daling van 5,67% ten opzichte van vorig seizoen. Er wordt verwacht dat alle variëteiten een daling van de oogst zullen laten zien, behalve de Reinetta met een verwachte oogst van 35.685 ton.

Het belangrijkste gebied met appeloogst in Spanje bevindt zich in Catalonië, voornamelijk rond Lleida, gevolgd door Aragón. In beide regio's zal de oogst dalen met respectievelijk 1,02% en 27.45%. Net als bij de peren is deze productiedaling het gevolg van de negatieve effecten van het wisselende weer en in het geval van Aragón zijn de fruitbonen uitgeput na een goed en grote oogst van vorig seizoen.

Bron: hortoinfo.es

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018