Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Verbetering van de haven van Salaverry

Peru: Exporteurs gaan 500 dollar per container besparen

Zodra de multifunctionele haven van Salaverry klaar is, zullen exporteurs van groenten en fruit 500 Amerikaanse dollar per container gaan besparen. Dat is de verwachting van Diego Cassinelli, CEO van het Salaverry Transporter Consortium in Peru.

In mei van dit jaar werd het contract voor de modernisering van de infrastructuur en de ontwikkeling van de Salaverry Port Terminal, gelegen in de regio La Libertad, aangenomen voor een bedrag van $229 Amerikaanse miljoen.

Het baggerwerk om de diepte in de haven op 12,5 meter te brengen, staat gepland voor december evenals de implementatie van een Shore Tension-systeem, waardoor de poortsluitingstijd van 90 tot 30 dagen wordt verkort.

"Met deze verbeteringen zal de haven klaar zijn voor de herkapitalisatie van containerscheepvaartlijnen en zal het de natuurlijke exitpoort worden voor de agro-industriŰle lading van de regio. We hebben ook gesprekken gevoerd met drie lijnen die ge´nteresseerd zijn in toetreding tot Salaverry. Dit betekent een besparing van 500 Amerikaanse dollar per container voor landbouwexporteurs, "zei Cassinelli.

De bedrijfswinnaar van de concessie tekent op 20 augustus een contract met de staat en is van plan om op 20 september operationeel te worden. Cassinelli verklaarde dit in het kader van de derde buitengewone vergadering van het regionaal uitvoerend uitvoerend comitÚ in de regio La Libertad. In dit geval gaf het Salaverry Transporter Consortium antwoord op de zorgen van havengebruikers, functionarissen, vertegenwoordigers van landbouwexporteurs en andere mensen die aanwezig waren tijdens de vergadering.

"Wij als concessiehouder moeten de verbeteringen omtrent de infrastructuur doorvoeren zodat de haven aantrekkelijk wordt voor scheepvaartlijnen en de exporteurs zullen moeten zorgen voor een kritieke massa aan producten om dit duurzaam te maken", zegt Cassinelli.

De president van de Kamer van Koophandel en Productie in La Libertad, Hermes Escalante, heeft ook namens de leden zijn goedkeuring uitgesproken betreffende de investeringen in de regio.

"We zijn allemaal voor investeringen en deze unie is erop gericht om investeringen te promoten die de ontwikkeling van de regio bevorderen", zegt Escalante.

Bron agraria.pe

Publicatiedatum: 10-8-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: