Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Duitsland: Metro groeit door groothandel

Frankrijk: Carrefour opent testlab met Google

Cyprus: Supermarktketens willen uitbreiden
De huidige supermarktketens op Cyprus willen hun marktaandeel vergroten. Tegelijkertijd zijn er ook buitenlandse bedrijven erop uit om te investeren in het eiland. De jaarlijkse omzet van supermarkten, buurtwinkels en groentenwinkels wordt geraamd op €1,5 miljard, waarbij het aandeel van de supermarkten volgens de financiële website Stockwatch op 70% staat. Na de zomer zal naar verwachting de eerste Spar-supermarkt in Larnaca worden geopend. Spar International wil in samenwerking met Ermes over een periode van vijf jaar 20 supermarkten in bedrijf laten gaan. Ook de keten Alpha-Mega heeft plannen voor twee nieuwe supermarkten in Nicosia (Lakatamia) en Paphos. Verder willen de bedrijven Papantoniou (Engomi) en Athienities (Nicosia Mall) zich meer profileren in de hoofdstad van Cyprus. Lidl is sinds 2010 op Cyprus aanwezig wil zijn netwerk van 17 locaties met 2020 uitbreiden naar 20 vestigingen. Al met al lijken supermarkten de fianciële crisis te hebben overleefd. In tegenstelling tot andere sectoren zijn er nauwelijks ketens geweest die op een kleinere schaal moesten gaan werken.
Bron: financialmirror.com

VK: Iceland opent winkels in The Range
De supermarktketen Iceland gaat vestigingen openen binnen locaties van de Britse huis- en tuinretailer The Range. De samenwerking tussen Iceland en The Range begint met de opening van drie dependances op vestigingen van The Range in de Midlands en Liverpool. De staf van de winkels bestaat uit werknemers van The Range. Het volledige assortiment van Iceland zal bij de dependances beschikbaar zijn.
Bron: esmmagazine.com

Mega Image geleid door Roemeense CEO
De supermarktketen Mega Image wordt vanaf 1 oktober geleid door de Roemeen Mircea Moga. Moga vervangt de huidige CEO, Vassilis Stavrou, die het management over gaat nemen van de Griekse supermarktketen Alfa Beta. Zowel Mega Image als Alfa Beta vallen onder Ahold-Delhaize. Mircea Moga wordt de eerste Roemeense CEO van Mega Image. Moga is op dit moment een onderdirecteur die verantwoordelijk is voor de commerciële en logistieke bedrijfsvoering van Mega Imaga. Hij is al voor het bedrijf actief toen Mega Image slechts vier vestigingen in Roemenië had. De keten is sindsdien uitgegroeid tot een netwerk van 620 locaties, waarbij vooral is gefocust op grote steden als Boekarest, Constanta, Cluj-Napoca, Brasov en Timisoara. Mega Image heeft een omzet van €1,05 miljard, een netto winst van €43 miljoen en een werkleger van 9.300 werknemers.
Bron: agroberichtenbuitenland.nl

Duitsland: Metro groeit door groothandel
Metro had in zijn derde kwartaal positieve resultaten voor al zijn segmenten, met uitzondering van zijn hypermarkten en de activiteiten in Rusland. De meeste groei van Metro was te zien bij de afdelingen voor thuisbezorging en online retail. De totale omzet van de afgelopen 9 maanden daalde met 1,4% tot €22,6 miljard. De omzet van het derde kwartaal daalde jaar op jaar met 3,7% tot €9,0 miljard. De like-for-like-omzet nam in de afgelopen 9 maanden tot juni 2018 toe met 0,7%, ondanks dat de omzet bij de Real-hypermarkten afnam. De like-for-like-omzet in het derde kwartaal daalde met 0,5%, wat voornamelijk kwam door een negatieve trend met betrekking tot de wisselkoers. 80% van de omzet van Metro werd gegenereerd door het groothandelssegment. Deze omzet nam op like-for-like-basis met 1,2% in de afgelopen negen maanden en met 1% in het derde kwartaal.
Bron: retailanalysis.igd.com

Supermarkt voor "gered voedsel" in Helsinki
De Finse organisatie Finn Church Aid gaat in Helsinki de eerste supermarkt ooit openen, die uitsluitend overschotten van andere retailers aanbiedt. Bij steeds meer consumenten in Finland is er behoefte aan betaalbare voedingsmiddelen. In een interview in juli gaf Heikki Hursti van de Hursti Charitable Foundation in Helsinki aan dat het aantal mensen dat afhankelijk is van voedselbanken in de afgelopen tien jaar is vertienvoudigd. De Hursti Charitable Foundation deelt voedselpakketten in Helsinki uit. De supermarkt WeFood gaat nu tegen zeer lage prijzen producten verkopen waarvan de houdbaarheidsdatum weliswaar is verstreken, maar die in principe nog goed eetbaar zijn.
Bron: yle.fi

Frankrijk: Carrefour opent testlab met Google
Carrefour gaat een innovatief testlab in Parijs openen in samenwerking met Google Cloud. Ingenieurs van Carrefour werken op het lab samen met AI-experts van Google Cloud, zodat nieuwe online mogelijkheden kunnen worden ontwikkeld. Carrefour en Google hadden eerder al een samenwerkingsverband aangekondigd, waarbij op drie verschillende initiatieven zou worden gefocust. Dit betreft de beschikbaarheid van Carrefour op een nieuw retailplatform van Google en Google Assistant in Frankrijk, de ontwikkeling van een nieuwe afdeling voor innovatie en de versnelde digitalisering van de Carrfour Group. Het partnerschap combineert de technologie en kennis van Google op het gebied van AI, cloud en online interfaces zoals Google Assistant met de kennis van Carrefour met betrekking tot logistiek en retail. Het uiteindelijke doel van beide bedrijven is om bij Franse consumenten nieuwe en innovatieve vormen van retail aan te bieden, of dit nu online, in fysieke winkels, met smartphones of met stemactivatie gebeurt.
Bron: industryeurope.com

Rusland: reorganisatie Magnit beïnvloedt like-for-like-omzet
Magnit had in het afgelopen halfjaar jaar op jaar een toename in omzet van 7,2% tot RUB595,3 miljard (€8,1 miljard). In dezelfde periode van vorig jaar bedroeg de omzetgroei nog 6,4%. De like-for-like-omzet van het afgelopen halfjaar is echter met 4,5% afgenomen, in vergelijking met een afname van 3,1% in het eerste halfjaar van 2017. Volgens Magnit komt deze verminderde like-for-like-omzet door de prijsdeflatie voor voedingsmiddelen, waardoor consument minder per winkelwagen hebben uitgegeven. Ook heeft de timing van de paasdagen de resultaten aangepast. De paasdagen vielen op een moment dat het salaris van de gemiddelde consument nog moest worden uitbetaald, wat de uitgaves in die dagen sterk heeft verminderd. Volgens Magnit-CEO was de verminderde like-for-like-omzet echter verwacht, gezien het bedrijf bezig is met een grootschalig reorganisatietraject.
Bron: retailanalysis.igd.com

Ahold Delhaize heeft sterk resultaat in tweede kwartaal
Ahold Delhaize had in zijn tweede kwartaal opnieuw een sterk resultaat. De netto omzet stond op €15,5 miljard, oftewel een toename van 0,9% bij een gelijke wisselkoers. De omzet werd beïnvloed door de timing van de paasdagen van dit jaar. De netto winst steeg met 15,3% tot €410 miljoen. Bij een gelijke wisselkoers was de winsttoename 20,0%. De netto online omzet steeg bij een constante wisselkoers met 23,3%. De onderliggende bedrijfswinst steeg met 0,1%-punt tot 4,0%. Dankzij een verbeterd bedrijfskapitaal steeg de vrije cash flow met €293 miljoen tot €693 miljoen.
Bron: aholddelhaize.com

Walmex meldt resultaten juli 2018
Wal-Mart de México (Walmex) heeft zijn resultaten voor juli van dit jaar bekend gemaakt. De omzet kwam in deze maand neer op 49,5 miljard pesos (€2,3 miljard). Jaar op jaar is dat een toename van 7,3%. De vergelijkende winkelomzet nam met 5,9% toe. In de periode van vier weken van 30 juni tot 27 juli steeg de omzet ten opzichte van de periode van vier weken tot 28 juli in 2017 met 9,4%. De vergelijkende winkelomzet voor diezelfde periode steeg met 8,1%.
Bron: files.walmex.mx

Amazon combineert Whole Foods met stemactivatie van Alexa

Amazon-klanten kunnen nu met hun stem producten van Whole Foods bestellen. Via Prime Now, dat in 24 Amerikaanse markten beschikbaar is, konden consumenten al Whole Foods-producten binnen twee uur aan huis laten bezorgen. Eerder dit jaar werd het assortiment van Whole Foods via Prime Now voor het eerst online aangeboden in Atlanta en San Francisco. Met de lancering van Alexa kunnen deze bestellingen ook door middel van stemactivatie worden geplaatst.
Bron: venturebeat.com

VS: Target en Shipt bieden thuisbezorging in Connecticut aan
De online marktplaats Shipt en de keten Target hebben een dienst voor thuisbezorging opgezet in Connecticut. Door de bezorgdienst kunnen zo'n 55.000 verschillende producten aan huis worden afgeleverd. De bezorgdienst is vanaf 14 augustus voor handen in Stamford, per 16 augustus in Hartford en vanaf 23 augustus in New Haven en Bridgeport. Het is voor het eerst dat Shipt actief is in Connecticut. De bezorgdienst is toegankelijk voor zo'n 2 miljoen huishoudens in de Amerikaanse staat.
Bron: nasdaq.com

VS: National Stores vraagt faillissementsbescherming aan
De discountketen National Stores Inc., dat onder andere onder het merk Fallas acties is, heeft onlangs faillissementsbescherming aangevraagd. De keten is van plan om 74 vestigingen van zijn netwerk van 344 winkels te sluiten. Het bedrijf werkt samen met zijn crediteuren aan een plan voor reorganisatie, waarmee een faillissement moet worden afgewend.
Bron: marketwatch.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018