Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Medhat Samir en Wim Bezemer, Four Seasons Fruit Supply:

"Direct met de leveranciers naar de klant"

Tholen - Direct van de bron naar de klant, dat was twee jaar geleden de filosofie bij de oprichting van Four Seasons Fruit Supply (FSFS) in Barendrecht. Inmiddels is het productassortiment uitgebreid, maar staat deze visie nog altijd als een paal boven water. "We willen niet de grootste worden, maar wel steengoed zijn in de producten die we voeren", vertellen Medhat Samir en Wim Bezemer. "We werken met goede afladers en gaan daarmee naar de klanten toe. Dat werkt! Als klein bedrijf importeren we nu jaarlijks toch zo'n 150 containers druiven en 150 containers citrus."



Bestond in de beginperiode de handel nog grotendeels uit citroenen en druiven, inmiddels is ook de exotencategorie bij FSFS fors gegroeid. Zo legt de importeur zich sinds dit jaar toe op de import van overzeese avocado's (Hass en Greenskin) uit Afrika, Peru en Mexico. "De eerste twintig containers zijn al gearriveerd. Sinds drie weken hebben we een programma lopen met een Mexicaanse farm die ons tot januari 2019 van zo'n vijftig containers avocado's gaat voorzien. Hiervan hebben we de eerste drie containers nu binnen gehad en daar hebben onze supermarktklanten erg enthousiast op gereageerd."



Nu was de avocadomarkt de afgelopen weken gekelderd naar een ongewoon laag niveau, maar inmiddels zijn de prijzen weer opgeleefd en we verwachten voor de komende weken een verdere stijging", vertelt Medhat. Datzelfde geldt voor de markt voor limes die de afgelopen weken op een dramatisch laag niveau lag, maar inmiddels weer wat is opgeleefd. "Wekelijks ontvangen we zo'n vijf containers Braziliaanse limes onder ons eigen merk Frutador / Louise en daarnaast zijn we sinds anderhalve maand gestart met een programma Mexicaanse limes, waarvan we er tot het eind van het jaar dertig containers binnenkrijgen."



De druiven betrekt FSFS hoofdzakelijk uit India en Egypte, aangevuld met aanvoer vanuit Brazilië en Peru. "Voor de Indiase druiven was het dit jaar een topseizoen in vergelijking met vorig jaar. De volumes waren een stuk lager en dat resulteerde gedurende het hele seizoen in een stabiele marktsituatie", vertelt Wim. Ook het Egyptische druivenseizoen heeft FSFS inmiddels naar tevredenheid afgerond. Vanuit Egypte koopt de importeur daarnaast een fors volume granaatappelen en zoete aardappelen in. "Zoete aardappelen voeren we jaarrond vanuit de Verenigde Staten en Egypte, waarbij vanaf begin augustus Egypte de hoofdmoot voert en vanaf januari VS het leeuwendeel voor zijn rekening neemt. Overigens telen we in Egypte ook de Amerikaanse variëteiten als Covington en Beauregard."



Het assortiment maakt FSFS compleet met citroenen, die het inkoopt vanuit Argentinië en Turkije. Daarnaast heeft FSFS zelf de licenties om jaarrond Chinese knoflook te importeren en voert het bedrijf mango's uit Peru en Ecuador. Vanaf september zal de importeur daarnaast starten met de bananenimport vanuit Ecuador en in mindere mate vanuit Costa Rica. "De Ecuadoraanse bananen zijn meer in trek bij onze klanten", verklaart Medhat. Aan rijpen waagt de importeur zich vooralsnog niet. "Dat is een andere tak van sport."

Doelstelling voor FSFS is vooral om de huidige activiteiten verder uit te bouwen. "Gelukkig hebben we een brede klantenkring, bestaande uit Europese supermarkten, (cash&carry)groothandels en foodservice-klanten. De markt verandert en het is aan ons om daarop de juiste manier op in te spelen. Naast het kwaliteitsbeleid wordt ook het MVO-beleid veel belangrijker en dat is maar goed ook. Zonder klant geen leverancier, maar zonder leverancier ook geen klant. Daarom werken we direct vanuit de bron. Dat is onze kracht!"

Voor meer informatie:
Four Seasons Fruit Supply
Gebroken Meeldijk 52
2991 VD Barendrecht
Tel: +31 (0)180 697 969
medhat@fsfs.nl
www.fsfs.nl