Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Vietnam: meer bio nodig om export naar EU te stimuleren

Experts raden Vietnamese bedrijven aan om biologische producten te ontwikkelen om naar de EU te exporteren. Zij zien dit als een maatregel om de export van landbouwproducten naar deze veeleisende markt te stimuleren.

Tijdens een workshop in Hanoi op 7 augustus deden deelnemers een beroep op bedrijven om de export van biologische producten te verhogen, omdat steeds meer consumenten in de EU de voorkeur geven aan voedsel dat op natuurlijke wijze is geteeld en verwerkt.

Do Kim Lang, adjunct-directeur van het Vietnam Trade Promotion Agency van het ministerie van Industrie en Handel (MoIT), zei dat Vietnam met de voordelen van de tropische landbouw en sterke integratie in de wereldeconomie in staat is om een ​​diversiteit aan landbouwproducten met een hoge voedingswaarde en commerciële waarde te produceren.

Vanaf het einde van juni 2018 had Vietnam meer dan tien belangrijke landbouwproducten voor de export. Deze producten zijn aanwezig in meer dan 160 landen en gebieden over de hele wereld, waaronder belangrijke markten zoals de VS, de EU en Japan.

De producten hebben meer dan 1 miljard dollar aan exportinkomsten meegenomen, waaronder koffie, rijst, cashewnoten, peper en groenten en fruit. Op de wereldranglijst staat Vietnam respectievelijk op de eerste, tweede en derde plaats in de export van peper, koffie en rijst, aldus Lang.

Vanwege de beperkte verwerkingscapaciteit en het ontbreken van sterke merknamen, moet de exportomzet van landbouwproducten en voedingsmiddelen echter het exportvolume nog evenaren, zei Lang. Hij voegde eraan toe dat ook de exportwinst is verminderd als gevolg van vele tussenstappen.

Hij zei dat het integratieproces ook grote uitdagingen met zich meebrengt voor bedrijven, omdat ze te maken krijgen met beschermingsmaatregelen in de vorm van technische belemmeringen, waaronder strengere veiligheids- en kwaliteitsnormen en aangescherpte onderzoeksprocedures, op de importmarkten.

Tran Ngoc Quan, adjunct-directeur van de afdeling Europese en Amerikaanse markten van het MoIT, zei dat de Europese markten een grote vraag hebben naar landbouwproducten, vooral tropische producten, maar dat ze ook strenge eisen stellen aan de productkwaliteit en voedselveiligheid.

Hij vroeg Vietnamese exporteurs om een ​​goed begrip te hebben van de afspraken van Vietnam en diens partnerlanden in handelsovereenkomsten, en tegelijkertijd actief te zoeken naar kansen voor samenwerking met buitenlandse partners, toetreding tot wereldwijde toeleveringsketens en het verbeteren van de vaardigheden en productiviteit van hun werknemers.

Ze moeten de productieprocessen grondig herzien, zodat groenten en fruit voldoen aan de HACCP- of GlobalGAP-normen en in aanmerking komen voor export naar de EU. Het is ook noodzakelijk geconcentreerde landbouwgebieden te ontwikkelen en geavanceerde bewarings- en verwerkingstechnologieën toe te passen om aan de eisen van importeurs te voldoen, aldus experts.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018