Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuwe techniek om kiwi's, kaki's en peren met de hand te pellen

Onderzoekers hier hebben een techniek ontwikkeld om kiwi's, kaki's, peren en ander fruit gemakkelijk met blote handen te schillen. De enige tegenvaller voor het anders aansprekende proces is dat het dagen kan duren om het fruit te bereiden. De mesvrije methode is bedacht door het Fruit Tree Research Center van het Prefectural Research Institute of Agriculture and Forestry van Shizuoka.


Klik hier om te zien hoe je fruit met de hand schilt

Het centrum zegt dat de handschilmethode ervoor zorgt dat de vormen en kleuren van het fruit behouden blijven en het oppervlak glad en glanzend blijft. Het centrum zegt ook dat de methode de verwerkingskosten kan verlagen en ervoor zorgt dat er minder eetbare delen met de schil worden verwijderd.

"De nieuwe methode is nuttig bij het verwerken van fruit voor cake toppings en snoep dat heel fruit bevat", zei Satoru Murakami, een senior onderzoeker in het centrum. "Ik verwacht dat het zal leiden tot de creatie van ongekend indrukwekkende fruitproducten."

Volgens de methode wordt het fruit eerst blootgesteld aan ethyleen, een plantenhormoon dat het fruit rijpt, en dan 30 seconden in water van 95 graden of hoger kookt. Daarna worden ze in water met ijs geplaatst. Het verwerkte fruit kan dan worden geschild door er zacht met de handpalmen over te wrijven.

Om de parboiling-methode te ontwikkelen, voerde Murakami drie jaar geleden een experiment uit met de Rainbow Red-kiwi. De resultaten lieten zien dat het meeste fruit dat een hele dag aan ethyleen waren blootgesteld, met de hand zouden kunnen worden geschild, maar onbehandeld fruit niet.

Murakami testte de techniek ook op Fuyu kaki en ontdekte dat ze gemakkelijk met de hand konden worden gepeld na blootstelling aan ethyleen gedurende 60 uur gevolgd door parboiling.

Vergelijkbare proeven met peren, Nashi-peren, loquats, perziken, avocado's en ander fruit zijn succesvol gebleken. Maar sommige appelsoorten konden volgens het centrum niet worden geschild met de methode. Het centrum zal het ethyleenproces op ander fruit blijven bestuderen.

Het onderzoek is uitgevoerd sinds 2016 als onderdeel van het project van het ministerie van Landbouw, Bosbouw en Visserij om innovatieve technologieën te ontwikkelen. In maart van dit jaar werden de bevindingen van het centrum gepresenteerd tijdens een conferentie van de Japanse Society for Horticultural Science en werd een octrooiaanvraag ingediend voor de nieuwe techniek.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018