Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Oekraïne: T.B. Fruit bouwt derde Poolse fruitverwerkingsfabriek

T.B. Fruit, een van de grootste verwerkers van fruit en bessen in Oekraïne, is van plan om in 2019-2020 met de bouw van de derde vestiging voor de verwerking van appelen en bessen te beginnen in Polen. De geschatte kosten bedragen meer dan 40 miljoen euro. "We zijn van plan om de derde vestiging in Mazowieckie te bouwen. We zijn nu in het stadium van het ontwerpen van productielijnen."

Er is al een pasklaar bouwproject en een bouwvergunning is verkregen van de overheid. De derde vestiging zal een capaciteit van 3.000 ton appels per dag hebben met de mogelijkheid om tot 4.500 ton te verhogen, en tot 700 ton bessen per dag", aldus directeur voor productie bij T.B. Fruit Oleh Mochaliuk.

T.B. Fruit heeft twee vestigingen in Polen (de eerste werd in 2010 gekocht, de tweede in 2012) met een totale verwerkingscapaciteit van 3.000 ton appels per dag. Naast appels, worden ook aardbeien, frambozen, rode bessen, kersen, aronia en kruisbessen verwerkt in de Poolse vestigingen. Hij zei dat de sapproductie en -verkoop van sap in de eerste helft van 2018 met 30-40% zijn afgenomen in vergelijking met dezelfde periode in 2017 als gevolg van een slechte fruitoogst.

Bron: Interfax

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018