Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Piet van Vugt, Van Vugt Kruiden:

"Beschikbaarheid kruiden zal komende maand nog lastig worden"

Tholen - Jarenlang was Piet van Vugt in afwachting van een nieuwe locatie voor zijn kruidenteeltbedrijf als gevolg van onteigening om plaats te maken voor het agro-logistieke bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard. Eén voorwaarde stond voor hem als een paal boven water: de locatie moest opnieuw in de nabijheid van het Handelscentrum komen. "Bij ons wordt alles afgehaald. Elke handelaar uit Europa koopt op het Handelscentrum in en veel komen er bij ons een paar pallets kruiden, geheel naar wens verpakt, ophalen."



Dit jaar zette de Raad van State het licht op groen voor de nieuwbouw op de gevonden locatie welke slechts één kilometer van het huidige adres ligt. Inmiddels is de bouw in volle gang. De planning is dat in het late voorjaar van 2019 de verhuizing kan plaatsvinden. "Het wordt hard tijd, want we zitten nu nokvol. We zien er erg naar uit om het nieuwe pand te betreden, waarin we voldoen aan de laatste regels, de ruimte hebben om logistiek efficiënt te werken en we onze eigen kas weer kunnen inrichten voor de teelt van kruiden en specialties. Ook onze klanten kijken uit naar de verhuizing. Gelukkig is er veel begrip voor de situatie, maar het kan nogal eens vol staan voor het dok."




Daarbij hebben alle kruiden - Van Vugt heeft er zestig in het assortiment, waarvan ruim twintig jaarrond beschikbaar - weer hun eigen kenmerken. De basilicum bijvoorbeeld floreert bij het warme weer. "Hoe warmer, hoe beter voor basilicum", vertelt de teler. De verse kruiden mogen zich al jaren verheugen in een toenemende populariteit. Toppers in het assortiment zijn de basilicum en bieslook. Verder is verse munt de laatste jaren een groot artikel geworden, maar neemt ook de afzet van eetbare bloemen toe. Het assortiment wordt gecomplementeerd met specialties als hysop, appelmunt, ananassalie en ijskruid. Biologische kruiden heeft Van Vugt niet in het assortiment. "Onze klanten vragen er nauwelijks om en bovendien is de beschikbaarheid te beperkt. Wij kunnen het ons niet permitteren om 'nee' te verkopen. Onze klanten hebben continuïteit nodig."



De klantenkring van Van Vugt bestaat hoofdzakelijk uit Europese supermarkten en horecagroothandels. Daarnaast nemen de Nederlandse exporteurs nog altijd een fors volume verse kruiden af. "In Nederland is de markt aardig verdeeld, onze groei zit in onze bestaande klanten en over de grens. We hebben in al die jaren nauwelijks acquisitie gedaan. Alleen staan we jaarlijks op de Fruit Logistica in Berlijn en daar houden we toch elk jaar weer een paar nieuwe klanten aan over. Al onze klanten zijn naar ons toe gekomen en daar zijn we zuinig op. Aan ons de taak om de specifieke wensen van de klant precies in te vullen."


Voor meer informatie:
Van Vugt Kruiden
Voorweg 18
2988 CG Ridderkerk
Tel: +31 (0)180-625660
Fax: +31 (0)180-625602
piet@vanvugtkruiden.nl
www.vanvugtkruiden.nl