Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Vietnam en Maleisië na drie jaar weer open voor Peruaanse druiven

Peru verwacht 45 miljoen dozen druiven te exporteren

Carlos Zamorano Macchiavello, algemeen directeur van de vereniging van Peruaanse druiventelers, stelt dat Peru tussen de 43 en 45 miljoen dozen druiven tijdens de campagne van 2018/19 zal exporteren. Elke doos bevat 8 kilo druiven en de campagne begint eind deze maand.

Tijdens de vorige campagne (2017/18) verlaadde het land 33 miljoen dozen druiven.

Zamorano zegt dat de export kan stijgen door de noordelijke plantages die vorig jaar werden aangetast door orkaan El Niño.

Voor de huidige campagne wordt verwacht dat het noordelijke Piura en Ica beiden 21 miljoen dozen zullen exporteren. Tijdens de vorige campagne exporteerde Ica 19 miljoen dozen en Piura slechts 9 miljoen; tijdens de campagne van 2016/17 exporteerde Ica 17 miljoen dozen en Piura 15 miljoen.

Nieuwe markten
Zamorano vertelt dat de markten van Vietnam en Maleisië voor Peruaanse druiven heropend zijn. Die waren de afgelopen 3 jaar gesloten.

Hij zei ook dat personeel van de National Agrarian Health Service (Senasa) vorige week Indonesie bezocht had om de veiligheidscondities van ladingen naar die markt te verbeteren. Het land zal voor Peruaanse druiven openblijven.

In oktober zal Peru bezoek van de fytosanitaire dienst van Indonesië krijgen. Deze delegatie komt de plantages en verpakkingslocaties inspecteren en zal enkele lopende veiligheidszaken afhandelen.

Bron: agraria.pe


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018