Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Scherpe exportdaling Oekra´ense uien

In de campagne van 2017/18 is het aanbod van Oekra´ense uien aan buitenlandse markten aanzienlijk verminderd. Volgens 'Fruit-Inform' is het volume 40% afgenomen in vergelijking met het voorgaande seizoen.

Tijdens de betreffende periode hebben Oekra´ense bedrijven 10 duizend ton uien op de buitenlandse markt verhandeld. Ter vergelijking: een seizoen eerder lukte het Oekra´ne om 18 duizend ton te exporteren. Monetair gezien is de export minder scherp gedaald met slechts 19%. De voornaamste reden voor de afname van het aanbod is de verlaagde vraag van bedrijven uit Belarus. Dit land was de grootste afnemer van Oekra´ense uien in 2016/17 met een totaal geleverd volume van meer dan 11 duizend ton. In 2017/18 viel dit cijfer terug naar 0,2 duizend ton.

Tegelijkertijd lukte het Oekra´ne om z'n aanwezigheid op de Turkse markt aanzienlijk te verhogen. Waren er het seizoen ervoor geen leveringen aan de Turkse markt, in 2017/18 kwam het verladen volume naar dit land op 1,3 duizend ton, waardoor Turkije in de top 3 van importeurs kwam te staan. De ranglijst werd geleid door het VK en Iraq, die respectievelijk 3,4 en 2,2 duizend ton ontvingen.


Publicatiedatum: 9-8-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: