Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Roze watermeloenradijs wordt een nieuwe social media hit

M&S start de verkoop van de eerste 'Instagrambare groente'

Marks & Spencer is gestart met de verkoop van de eerste groente die speciaal geteeld is om Instagrambaar te zijn na zes jaar te hebben besteed aan het ontwikkelen van een helder roze 'watermeloen'-radijs. Het is het laatste in een rij supermarktproducten die gelanceerd worden met social media in gedachten. En het is de eerste groente die met een bepaald uiterlijk geteeld wordt om consumenten aan te moedigen dit op digitale kanalen te delen.

M&S omschrijft de helder roze groente als z'n 'laatste Instagramvoedingssensatie' wanneer klanten foto's van spannende radijsjessalades delen. Geteeld in Sussex heeft de watermeloenradijs een schil met een vleugje groen en vruchtvlees dat wit aan de rand is en helder roze magenta aan de binnenkant.

Het vruchtvlees is zacht, sappig en krokant met een zachte, licht peperachtige smaak. Het is milder van smaak dan de traditionele rode radijs en groter van formaat. De radijzen kunnen rauw geserveerd worden, bv in een salade, of gekookt, wat de natuurlijke zoete smaak ten goede komt en de ietwat pittige tempert.

De vraag naar radijs stijgt volgens Kantar Worldpanel dat voedingsverkopen registreert. Beweerd wordt dat meer dan 900.000 Britse huishoudens de afgelopen drie maanden radijs kocht. Telers noemen het de volgende avocado.

David White van M&S: "De watermeloenradijs wordt de hit van de zomer. We zien een toename in de populariteit van rode radijs en kunnen niet wachten tot klanten dit alternatief proberen."

Watermeloenradijs is een oude variŰteit van de rammenas en een lid van mosterdfamilie. De groente vindt z'n oorsprong in China waar het veel gebruikt word bij zeevruchten.

Bron: Telegraph

Publicatiedatum: 9-8-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: