Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Delhaize redt 25 ton 'gekke' aardbeien

Zo'n 25 ton verse Belgische aardbeien zijn gered sinds het begin van de afzet in midden juni van de 'gekke' aardbeien. De aardbeien zijn de nieuwste producten in de rij van de misvormde of vreemd uitziende groenten- en fruitsoorten, die nu voor het vierde seizoen te verkrijgen in de Delhaize winkels en met groot succes. 

Hoewel deze producten geen standaardvorm of uiterlijk hebben, hebben ze wel dezelfde versheid en kwaliteit als de conventionele groenten en fruit, maar ze hebben wel een lagere prijs. Delhaize helpt op deze manier de telers om grotere volumes van deze producten te verkopen, terwijl ze ook voldoen aan de stijgende vraag van de klanten. De aardbeien volgen de ongewoon uitziende appelen en peren van eerder dit seizoen op. Tot nu toe heeft Delhaize ongeveer 50.000 bakjes aardbeien - circa 25 ton - gered en hun doelstelling is om 90 ton aardbeien te redden. 

Delhaize is in 2015 begonnen met het aanbieden van verschillende misvormde fruit- en groentensoorten en sindsdien heeft sindsdien meer dan 530 ton producten verkocht die anders nooit bij de klant gekomen zouden zijn.Het merk, dat voedselverspilling met 50% wil verminderen in 2020, was de eerste supermarktketen in België die deze nieuwe productoptie verstrekte. Daarbovenop doneert Delhaize jaarlijks een wezenlijke hoeveelheid versproducten. In 2017 doneerde het bedrijf het equivalent van 3,9 miljoen maaltijden aan voedselbanken en andere liefdadigheidsinstellingen. 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018