Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Conrad Rijnhout: "Sinaasappelpersen stimuleren citrusafzet in zomer"

Citrusmarkt houdt stand door beperkte aanvoer

Tholen - Een beperkte aanvoer van Zuid-Afrikaans citrus zorgt er voor voor dat de prijzen aardig op niveau blijven. "De vraag is niet eens al te groot, maar door de vertraagde verladingen houdt de markt aardig stand", vertelt Conrad Rijnhout van VerDi Import. "De prijzen liggen op een niveau rond de 15 euro voor de dikke maten in open top dozen en 12-13 euro in telescoopdozen, dus dat is wel tevredenstellend."



"De huidige prijzen zijn wel puur te verklaren door het aanbod, want bij een grote aanvoer was de situatie heel anders geweest", zegt Conrad. Toch is van een zomerdip in het citrus volgens de importeur de laatste jaren sowieso minder sprake. "De sinaasappelpersen in de supermarkt stimuleren de afzet flink. Dan kan het warm zijn, maar een glaasje jus is altijd lekker!"

Ook de citroenenmarkt noemt hij onverwachts goed. "Iedereen was bang voor een te grote aanvoer, maar er is niet al te veel beschikbaar, waardoor de prijzen opnieuw erg goed zijn. Ten opzichte van vorig jaar is Spanje een vraagmarkt in plaats van leverancier, wat zorgt voor een vlotte verkoop met goede prijzen voor Argentijnse citroenen en Zuid-Afrikaanse citroenen."

Voor meer informatie:
Conrad Rijnhout
Verdi Import
+31 (0)180 69 64 70
conrad@verdiimport.nl
www.verdiimport.nl