Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spanje: Spar investeert in winkelnetwerk

Inkoopalliantie Carrefour en Tesco in oktober van start

LuLu Group opent dc in Filipijnen
De in het Midden-Oosten gevestigde LuLu Group International gaat in de Filipijnen van start met zijn eerste distributiecentrum in deze regio. De lokale tak van LuLu, May Export Philippines, begint met de nieuwe faciliteit op 8 augustus in de regio Laguna. Het distributiecentrum levert voedingsmiddelen, diepvriesproducten en non-food-producten. Volgens directeur Charito Plaza van de Philippine Economic Zone Authority (PEZA) is er door zijn bedrijf toestemming gegeven voor dit investeringsproject van de LuLu Group.
Bron: pna.gov.ph

Singapore: Sheng Siong heeft 6,4% meer winst in tweede kwartaal

De in Singapore gevestigde keten Sheng Siong Group had in het tweede kwartaal een toename in winst van 6,4% tot S$17,1 miljoen (€10,81 miljoen). Vorig jaar werd in dezelfde periode een winst behaald van S$16,1 miljoen (€10,18 miljoen). De omzet steeg in deze periode met 5,7% tot S$213 miljoen (€134,6 miljoen), wat met name kwam door de uitbreiding van het winkelnetwerk. In het eerste kwartaal opende de keten vier nieuwe filialen en in de laatste vijf maanden van het fiscale jaar van 2017 gingen drie nieuwe locaties in bedrijf. Ook nam de vergelijkende winkelomzet toe. Per 30 juni had Sheng Siong 48 vestigingen in Singapore en een vestiging in China. Een jaar geleden stond het aantal filialen nog op 42 locaties uitsluitend in Singapore. Nadat er op 13 juli nog eens twee winkels werden geopend in Bukit Batok en Yishun stond het aantal winkels in Singapore op 50.
Bron: businesstimes.com.sg

Rusland: O'key Group verkoopt vestigingen, heeft minder omzet

De Russische O'key Group had jaar op jaar een afname in omzet van 8,7% tot RUB88,1 miljard (€1,27 miljard). In dezelfde periode van vorig jaar nam de omzet nog toe met 2,7%. De like-for-like-omzet van de retailer daalde in 2018 met 2,5%, terwijl in het jaar ervoor sprake was van een afname van 2,3%. De reden voor de zwakke prestaties ligt volgens O'key bij de verkoop van een aantal supermarkten in Sint Petersburg aan de concurrent X5. Als de verkoop van deze supermarkten buiten beschouwing wordt gelaten, zou de omzet alsnog met 2,5% zijn afgenomen wegens prijsdeflatie van voedingsmiddelen en de felle concurrentie in belangrijke markten als Sint Petersburg en Moskou.
Bron: retailanalysis.igd.com

Europa: Carrefour en Tesco vormen inkoopalliantie
Carrefour en Tesco, twee van de grootste supermarktketens van Europa, hebben onlangs een inkoopalliantie gevormd. Op deze manier kunnen de twee ketens hun positie ten opzichte van leveranciers verbeteren. Volgens de Franse en Britse ketens gaat de alliantie in oktober officieel van star. Tesco-CEO Dave Lewis gaf bij aankondiging van de plannen in juni aan dat de alliantie ervoor zou zorgen dat zijn bedrijf de consument beter van dienst gaat zijn. "We zullen hierdoor ons assortiment onze kwaliteit en onze waarde verbeteren," aldus Lewis.
Bron: gulfnews.com

Rusland: Lenta presteert beter dan concurrentie
De omzet van het Russische Lenta is met 18,2% toegenomen tot RUB193,2 miljard (€2,6 miljard). De like-for-like-omzet steeg met 4,8%, terwijl deze in het eerste halfjaar van 2017 nog afnam met 1,8%. De sterke prestaties kwamen door de toename in klantenverkeer bij het hypermarktsegment van Lenta. Ook werden supermarkten vaker bezocht. Ook wierp een actie zijn vruchten af, waarbij consumenten bepaalde producten zoals frisdrank in konden ruilen tegen duurdere producten zoals vruchtensap. Hierdoor namen de gemiddelde uitgaves per winkelwagen toe, waarmee kon worden gecompenseerd voor de impact van de prijsdeflatie van voedingsmiddelen.
Source: retailanalysis.igd.com

Spanje: Spar investeert in winkelnetwerk
De Spaanse tak van Spar heeft in de afgelopen maanden zijn winkelnetwerk vergroot. Ook heeft het bedrijf twee oudere supermarkten gerenoveerd. In de periode van april tot juni 2018 heeft Spar de totale gecombineerde winkelruimte vergroot met 2.800 vierkante meter. Spar werkt met vijf partners op zowel het Spaanse vasteland als de eilanden die bij Spanje horen.
Bron: esmmagazine.com

Wit-Rusland: Eurotorg leent €20 miljoen van EBRD

De grootste supermarktketen van Wit-Rusland, Eurotorg, gaat €20 miljoen lenen van de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (European Bank for Reconstruction and Development, oftewel EBRD). Door deze lening kan Eurotorg de rentekosten in verband met zijn uitstaande schuld verminderen en zijn plan voor terugbetaling verlengen. Op deze manier wil het bedrijf zijn schuldprofiel verbeteren. Volgens CEO Andrey Zubkou laat de overeenkomst de sterke reputatie van Eurotorg als debiteur zien. Volgens Zubkou heeft Eurotorg een robuuste strategie, een efficiënt bedrijfsmodel en significante mogelijkheden voor meer groei in de toekomst.
Bron: esmmagazine.com

VS: Minder kwartaalomzet voor Weis

Door de timing van een aantal nationale vakanties is de omzet bij Weis Markets Inc. in het tweede kwartaal lager uitgevallen. De supermarktketen had een kwartaalomzet van $871,1 miljoen (€750,8 miljoen), terwijl deze vorig jaar op $876,6 miljoen (€755,6 miljoen) neerkwam. De netto winst steeg met 3,4% tot $19,1 miljoen (€16,5 miljoen). Vorig jaar stond de netto winst op $18,5 miljoen (€16,0 miljoen). De winst per aandeel steeg met 2 dollarcent naar 71 dollarcent.
Bron: progressivegrocer.com

VS: Supervalu meldt resultaten eerste kwartaal

Supervalu Inc. had in het eerste kwartaal een netto omzet van $4,76 miljard (€4,1 miljard). $1,34 miljard hiervan (€1,15 miljard) was afkomstig van Unified Grocers en AG Florida. De totale omzet nam met 35% toe, oftewel met $1,24 miljard (€1,07 miljard). De omzet vanuit het groothandelssegment steeg met 49%, oftewel $1,26 miljard (€1,09 miljard), tot $3,81 miljard (€3,28 miljard). De vergelijkende winkelomzet steeg met 0,4%. Waar in dezelfde periode van vorig jaar nog sprake was van een netto winst van $9 miljoen (€7,76 miljoen), was er in dit kwartaal sprake van een netto verlies van $27 miljoen (€23,27 miljoen). De bruto winst kwam neer op $98 miljoen (€84,47 miljoen) tegenover de $118 miljoen (€101,71 miljoen) van vorig jaar. De uitstaande netto schuld van SuperValu staat nu op $1,56 miljard (€1,34 miljard). Deze is sinds het einde van het fiscaal jaar 2018 met $305 miljoen (€262,9 miljoen) verminderd.
Bron: marketwatch.com

Advent International rondt overname Walmart Brazil af
Advent International, een Amerikaans investeringsbedrijf, heeft de overname van 80% van Walmart Brazil afgerond. Eerder werd in juni deze overname door het bedrijf aangekondigd. Ruim tien jaar lang is Brazilië een focuspunt van Walmart geweest. In de afgelopen jaren had de Braziliaanse tak van Walmart echter zwakke prestaties in verband met de economische recessie in het land. In reactie daarop besloot Walmart zijn activiteiten in Brazilië van de hand te doen en zich meer te focussen op India en China. Hoewel er geen financiële details over de overname bekend zijn gemaakt, heeft Walmart wel aangegeven uit te gaan van een bedrag van grofweg $4,5 miljard (€3,9 miljard). 20% van de Braziliaanse tak blijft in handen van Walmart.
Bron: esmmagazine.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018