Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Tony Fisette

Erkenning voor pionier van Nieuw-Zeelands hardfruit in Europa

Een pionier op het gebied van hardfruit is officieel erkend door zijn Nieuw-Zeelandse collega's tijdens een speciaal galadiner in de stad Christchurch. De Belgische Tony Fisette, commercieel directeur van T&G Global werkt al 44 jaar gepassioneerd voor de appel- en perentelers in Nieuw-Zeeland en promoot de Nieuw-Zeelandse producten in Europa.
 
Zijn rol in de Nieuw-Zeeland- en Europese hardfruitmarkt werd dinsdag 24 juni erkend toen hem de Nieuw-Zeelandse Appels en Peren Award voor buitengewone bijdrage werd aangeboden tijdens het Horticulture galadiner. Tony heeft met succes de Nieuw-Zeelandse Royal Gala- en Breaburn-rassen op de Europese markt geïntroduceerd en in afgelopen jaren de Jazz- en de Envy-appelen..Tien jaar geleden vierden Tony en zijn team de verkoop van 100 miljoen dozen Nieuw-Zeelandse appelen in Europa. En een paar weken geleden bereikten ze een verkoop van 10 miljoen dozen Jazz-appelen dankzij Tony's leiderschap en passie. De algemeen directeur van T&G, Darren Drury zegt dat Tony door zijn ervaring en kennis lang tijd voorstander is geweest van innovatie en de noodzaak om de juiste variëteiten voor de juiste markt te ontwikkelen.

"Tony heeft altijd de belangen van telers voor ogen gehad en wordt gedreven om de hoogst mogelijke prijzen voor hen te bereiken. Zijn drive en toewijding zijn erkend door verschillende prijzen die hij in Europa heeft gewonnen, maar het is vooral leuk dat hij in Nieuw-Zeeland is erkend. Hij heeft veel bijgedragen aan onze appelindustrie, die nu $700 miljoen waard is en nog steeds groeit", vervolgt Darren. "Tony heeft ook een substantiële bijdrage geleverd aan het succes van de deregulering van T&G nadat we onze aanwezigheid op het wereldtoneel verder hebben opgebouwd."

Tony begon zijn carrière bij zijn familiebedrijf, dat uiteindelijk het Europese verkoopkantoor werd voor de voormalige Nieuw-Zeelandse Appel en Peer bestuur. Hij zal na 45 jaar in 2019 met pensioen gaan. Andere ontvangers van de Horticulture Awards waren Zespri-voorzitter, Peter McBride die de Bledisloe Cup kreeg. Dit is één van de drie kopjes die Lord Bledisloe in 1931 aan Nieuw-Zeeland presenteerde. Deze Award eert een persoon die een uitstekende en verdienstelijke bijdrage aan de Nieuw-Zeelandse tuinbouw heeft geleverd.

Andere prijzen die werden uitgereikt waren de inaugurele Environmental Award die naar kiwifruitteler James Trevelyan uit de Bay of Plenty; De President's Trophy werd toegekend aan teler Tim Egan uit Gisborne. Industry Service Awards werden uitgereikt aan Garry Elliott (een pionier van herbicidetoepassingen op uien) en Graham Martin, die de eerste Jonge Groenteteler van het Jaar organiseerde. En uiteindelijk Earncy Weaver, die een Life Membership of Horticulture Canterbury kreeg. 

Voor meer informatie:
Joanne Jalfon
T&G Global
+64 (0) 27 201 2645
joanne.jalfon@tandg.global
 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018