Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuw keurmerk Landgard maakt duurzame producten direct herkenbaar

Dankzij een nieuwe certificering is duurzaamheid bij Landgard per direct nog beter en op het eerste oog te herkennen – ondanks haar vele verschillende gezichten. In het kader van haar duurzaamheidsstrategie kenmerkt de Duitse telerscoöperatie producten die bijzonder milieuvriendelijk geproduceerd worden per direct met het nieuwe keurmerk als 'gecertificeerde duurzame producten'. Het gaat daarbij om producten uit de categorieën bloemen en planten evenals groenten en fruit.


"Met de nieuwe certificering kan de handel haar klanten voortaan een nog duidelijkere oriëntatie bieden. Veel consumenten willen tegenwoordig snel en met een goed geweten doelgericht producten kunnen kiezen die een bijdrage leveren aan de bescherming van het milieu en het ontzien van waardevolle natuurlijke bronnen", zegt dr. Svea Pacyna-Schürheck, afdelingsleider kwaliteits- en duurzaamheidsmanagement bij Landgard. "Als tuinbouwcoöperatie dragen we een bijzondere verantwoordelijkheid – niet alleen voor onze lidbedrijven maar ook voor het milieu. Met het nieuwe keurmerk willen we daarom ook een bijdrage aan de uitbreiding van het aanbod aan duurzame producten in de handel leveren."

Om het nieuwe keurmerk te krijgen moet een product aan omvangrijke criteria voldoen, die door de Landgard duurzaamheidsdeskundigen nauwkeurig gecontroleerd en continue verder ontwikkeld worden. Voor het nieuwe duurzaamheidskeurmerk worden over het algemeen alleen producten toegelaten die volgens GlobalGAP, MPS-ABC of een vergelijkbare standaard gecertificeerd zijn en die volgens de sociale eisen van GRASP, MPS-SQ of een vergelijkbare standaard geproduceerd zijn. Daarnaast moet het product meetbaar in één van de volgende categorieën uitblinken door een bijzonder hoge duurzaamheid: zuinig brongebruik met het oog op substraat, energie, water of gewasbescherming, bevordering van de biodiversiteit, duurzamere verpakking, extra certificering of inzet voor sociale gerechtigheid die veel verder reikt dan de wettelijke minimummaatstaven. Alleen als een product aan deze strenge voorschriften voldoet, heeft deze het nieuwe keurmerk als 'gecertificeerd duurzaam product' verdient.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018