Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Egypte verhoogt export druiven en mandarijnen naar Rusland

De Egyptische export van AGF naar Rusland is aanzienlijk gestegen. Volgens Hisham al-Husri van het Egyptische ministerie van landbouw blijven de verladingen stijgen als gevolg van de tegensancties.

Vier jaar geleden, op 6 augustus 2014, verbood president Poetin import naar Rusland van bepaalde AGF, ruwe materialen en voeding uit landen die sancties tegen Rusland hadden opgelegd: de VS, EU, Canada, Australië en Noorwegen. In de ban gedaan werden: vlees, worsten, vis en zeedieren, groenten, fruit en zuivel.

"We willen de tegensancties van Rusland op EU landen gebruiken, want de Russische markt is samen met de Chinese cruciaal voor Egypte."

In de eerste helft van augustus publiceerden de Egyptische autoriteiten gegevens over de export van AGF over de periode september 2017 tot mei 2018. Hieruit blijkt dat Rusland de voornaamste afnemer van Egyptisch AGF is, nog voor Saoedi Arabië en de EU. Tijdens deze periode heeft Egypte voor meer dan 320 miljoen euro aan tuinbouwproducten naar Rusland verladen. 

Tegelijkertijd zou het aanbod van AGF aan Rusland tegen het eind van 2018 met 25% kunnen groeien in vergelijk met 2017. "Het doel is om het aanbod naar Rusland te laten groeien. Het is duidelijk dat de vraag in Rusland naar groenten en fruit stijgt," zei al-Husri.

Volgens al-Husri hebben de Egyptische telers vooral het aanbod van druiven en mandarijnen doen stijgen.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018