Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Fresh Express roept sla

400 Amerikanen ziek na eten besmette sla McDonald's

Fresh Express, een bedrijf uit Californië in eigendom van Chiquita, wordt in verband gebracht met een uitbraak van een cyclospora infectie bij McDonald's restaurants. In totaal zouden bijna 400 klanten van McDonald's in 15 staten ziek geworden zijn na het eten van de besmette salade.

Gezondheidsambtenaren bevestigen 395 gevallen van een cyclospora infectie door salademixen die verkocht zijn door de fastfoodketen. De U.S. Food and Drug Administration liet in een update weten dat 16 mensen in het ziekenhuis zijn opgenomen.

Fresh Express, gevestigd in Salinas, Californië, leverde verpakte salademixen die vermoedelijk besmet waren aan McDonald's restaurants in de Midwest, aldus de FDA. Nadat er meldingen kwamen over mensen die ziek werden, heeft de keten in juli de verkoop van de salades gestaakt en is overgestapt naar een andere leverancier.

Federale autoriteiten hebben een volksgezondheidswaarschuwing afgegeven over de salades en wraps die in het hele land zijn verspreid door Caito Foods uit Indianapolis, Indiana. In deze producten is de gesneden romaine sla van Fresh Express verwerkt. Ook supermarkten verkochten vermoedelijk besmette producten, waarvan de houdbaarheidsdatum in juli verliep.

Ziektebeeld bij een besmetting bestaat uit vermoeidheid, diarree, maagkramp, misselijkheid, lichaamspijn en koorts.

Caito Foods kwam recent ook al in de belangstelling na een uitbraak van salmonella die gelinkt werd aan gesneden meloen. Die uitbraak trof 77 mensen in 9 staten.

Chiquita Brands was niet bereikbaar voor commentaar.
"Fresh Express producten die onder de recall vallen zijn inmiddels over de houdbaarheidsdatum van 24 juli. De producten waren niet gelabeld voor verkoop bij de retail," zo laat een woordvoerder van het bedrijf weten. Het bedrijf werkt samen gezondheidsfunctionarissen en hoopt dat een definitieve bron van de besmetting snel gevonden zal worden.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018