Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Alico oogst 36% minder citrus

Gevolgen orkaan Irma terug te zien in bedrijfsresultaat

Tholen – Orkaan Irma richtte in augustus en september 2017 een ravage aan op de bovenwindse eilanden en in Florida. Het Amerikaanse Alico oogstte aanzienlijk minder citrus. De gevolgen zijn terug te zien in de resultaten. Het bedrijf boekte een netto inkomen van 12,3 miljoen dollar over de eerste negen maanden van het boekjaar.

Het resultaat over de eerste negen maanden van het boekjaar profiteerde van een hogere winst op verkoop van vastgoed, eigendom en materiaal die verkocht werden. Daarnaast waren enkele kosten ook lager, zo werd onder andere een belastingvoordeel van 10 miljoen dollar geboekt. Die positieve ontwikkelingen werden echter gereduceerd door de kleinere citrusoogst.

Op vergelijkbare basis wordt de krimp zichtbaar. Het bedrijf noteert een vergelijkbaar EBITDA van 19,6 miljoen dollar voor dit jaar. Over de eerste negen maanden van 2017 kwam het vergelijkbaar EBITDA uit op 34,1 miljoen dollar.

In de negen maanden tot 30 juni 2018 werden ongeveer 4,8 miljoen dozen gevuld met citrus. Dat is een daling van 36,4% voor dezelfde periode een jaar eerder. De vroege en midden seizoen productie daalde met 43,7%. De Valencia's noteren een 28,5% krimp ten opzichte van het voorgaande jaar. De daling is het directe gevolg van orkaan Irma.

Nadat de orkaan in september vorig jaar over Florida raasde, schatte Alico een verlies van 40 tot 45% van de oogst ten opzichte van 2017. Gebaseerd op de totale oogstcijfers blijkt dat verlies uit te komen op 36%. Dat het verlies lager uitvalt, is te danken aan de Valencia's. Die bleken minder beschadigd dan verwacht. Alico heeft ongeveer 9,4 miljoen dollar aan schadevergoedingen, voor verschillende schades, uitgekeerd gekregen van de verzekering. Er staan nog enkele schadeclaims open.

Hoewel het citrus een belangrijke bijdrage levert aan de resultaten is Alico ook actief in andere sectoren. In januari van dit jaar werd de veestapel verkocht, maar het bedrijf blijft actief in het natuurbeheer en watermanagement.

Klik hier om de resultaten te bekijken.

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018