Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bouwe Piek vroeger dan ooit gestart met spruitenoogst

"Alle lichten staan op groen voor het spruitenseizoen"

Tholen - Bij Bouwe Piek in Geervliet is vandaag de spruitenoogst van start gegaan. "We zijn nog nooit zo vroeg geweest", vertelt de teler. Hoewel de droogte zich behoorlijk heeft laten gelden, is de teler positief gestemd. "Gelukkig kunnen we beregenen, maar de spruiten zijn wel kleiner en de opbrengsten zijn een stuk lager. Maar dat hoeft niet ongunstig te zijn. Volle vrachten betekenen vaak een lege portemonnee."



Daarbij zijn de spruiten hot en daar liften de spruitentelers op mee. "Een paar jaar geleden begon de spruitenhype in de Verenigde Staten en die is nu overgewaaid naar Europa. Wat dat betreft staan alle lichten op groen. Van een wintergroente is in feite geen sprake meer, onze klanten willen jaarrond spruiten hebben", vertelt Bouwe, wiens spruiten door Van Oers United hoofdzakelijk in het Verenigd Koninkrijk en Scandinaviƫ worden verkocht."



De areaaluitbreiding van 100 hectare dit jaar in Nederland ziet Piek dan ook als een directe reactie op de groeiende populariteit van de spruiten. "Maar die areaaluitbreiding zegt werkelijk niets over het seizoen. Als je de spruiten ziet staan, komen we uiteindelijk op een lagere opbrengst uit dan vorig jaar. "

piek.holland@hetnet.nl