Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Introductie digitale sorteerder voor voorgesneden groenten

Key Technology, een lid van de Duravant familie, introduceert VERYX digitale sorteerders voor voorgesneden bladgroenten. VERYX is de enige sorteerder met een bandinvoer die het product met sensors van onder en boven kan inspecteren op productvreemd materiaal en defecten. Dit VERYX systeem werd vooral ontworpen om bladgroenten te sorteren. VERYX sorteert met maximale accuratesse en verwijdert meer productvreemd en defect materiaal terwijl virtueel foute afwijzingen geëlimineerd worden, voedselveiligheid verbeterd wordt en de oogst vergroot wordt.

"Bladgroenten vormen een sorteeruitdaging door de manier waarop bladeren elkaar kunnen overlappen of samenklonteren terwijl ze door de sorteerder geloodst worden. Het gebrek van andere sorteerders, naast het minder effectief kunnen behandelen van het product, is dat de boven sensors het product op de band inspecteren. Wanneer productvreemd materiaal tussen twee lagen bladeren terecht komt kan het gemakkelijk gemist worden omdat deze boven sensors niet goed genoeg tussen de bladeren in kunnen kijken. VERYX detecteert de hele product stroom en er kan geen productvreemd materiaal aan de sensors ontsnappen," zegt Marco Azzaretti van Key.

Het detecteren van kleur, grootte, vorm en structurele eigenschappen van elk object, inclusief aan- of afwezigheid van chlorofyl, VERYX verwijdert insecten en delen van dieren, karton, hout, steen, plastic, glas en meer. Ook defecten als ontkleuring, verdroogde punten en vergaan, verwelkt of gebroken blad. VERYX sorteersystemen kunnen ingezet worden voor een heel scala aan producten, zoals ijsbergsla, snijsla, bladspinazie, kool, rucola, frisée, andijvie, radijs, witlof, waterkers en andere sla mixen.

Key rust VERYX uit met optimale sensors, sensorpositie, belichting, uitwerpsysteem, product handling en software om aan de wensen van elke individuele klant te voldoen. Een nieuwe generatie 4-channel camera's en laser scanners bieden twee keer de resolutie van voorgaande sensor technologie. Voor lijnen met verschillende bladgroenten en slamixen zorgen snelle en accurate omschakelsystemen voor een maximale productieflexibiliteit en bedrijfstijd met een zekerheid aan reproduceerbare resultaten.
 
VERYX is in verschillende maten beschikbaar om aan de eisen van elke bladgroente te voldoen voor kleine tot grote handelingen met een hoogste volumebereik tot het sorteren van 8,2 ton voorgesneden bladgroenten per uur. Met een een inspectiezone die 15% groter is dan soortgelijke sorteerders biedt elke VERYX 10 tot 15% meer capaciteit.


Omdat voorgesneden bladgroenten licht van gewicht zijn en vochtig wanneer ze door het sorteerproces gaan, kunnen ze samenklonteren, overlappen en aan het oppervlak blijven kleven wanneer ze niet goed verwerkt worden. Key combineert VERYX met een ideaal systeem voor elke toepassing om het product effectief door de inspectiezone te laten gaan. Applicatie specifieke invoer en shakers kunnen toegevoegde functies mogelijk maken, zoals ontwateren en productvreemd materiaal mechanisch screenen. Optioneel is de driewegsortering, die maakt het VYREX mogelijk om optisch goed product in twee categorieën te scheiden terwijl productvreemd en defect materiaal verwijderd wordt.
Elke VERYX sorteerder kan Key's Information Analytics toepassen, een krachtige
gegevensverzameloptie waarmee gebruikers een scala aan product- en verwerkingsgegevens kunnen verzamelen. De gegevens kunnen gedeeld worden voor off line analyse of uitgewisseld worden met SCADA, Manufacturing Execution System or PLC network.
 
Key vervaardigt VERYX sorteerders in de VS en de EU en support klanten wereldwijd via een sales en service netwerk.

Voor meer informatie:
Anita Funk
Key Technology
150 Avery Street
Walla Walla, WA 99362 USA
Tel: +1 509 529 2161
Publicatiedatum: