Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: 25% minder uien

De Britse uienoogst van dit jaar zal volgens Tim Elcombe waarschijnlijk 25% dalen, zowel wat de hoeveelheid uien als wat de grootte van de uien betreft.

Tim: "Het warme weer in mei was welkom en gaf de uien de kans om gevolgen van de natte lente in te halen. Maar het hete weer in juni en juli heeft het gewas geen goed gedaan wat oogst en bolomvang betreft."

"Telers en hun personeel hebben hard gewerkt om de gewassen geïrrigeerd te houden, hoewel er in sommige delen van het land beperkingen op het watergebruik zijn opgelegd en de eigen reserves laag zijn. Gewassen worden rond deze tijd van het jaar geïrrigeerd om meer gewicht en volume te winnen. Nu houdt irrigatie de plant nog maar net in leven - gewassen zonder irrigatie halen het niet."

"Hoewel er voor de meeste teelten nog wel wat groei in zit, is de beperkte oogst al duidelijk te zien. De meeste teelten zullen lijden onder kleine uien, wat z'n weerslag zal hebben op de beschikbaarheid van 3 in een net verpakkingen die de meeste retailers verkopen."

Voor meer informatie;
Peter Crowe
Email: peter@peterccomms.co.uk
Tel: +44 7967 504034
Publicatiedatum: