Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Schuldenlast van ca. 2,5 miljoen leidt tot bedrijfssluiting

Oostenrijkse AGF-groothandel na ruim 80 jaar failliet

Tholen - Het Oostenrijkse Zeilberger Fruitservice GmbH uit de plaats Wels zal binnenkort voorgoed de deuren sluiten. Het in 1934 opgerichte groothandelsbedrijf heeft vanwege een schuldenlast van om en nabij de 2,5 miljoen euro het faillissement moeten aanvragen, waarna de financiële afwikkeling zonder zelfbeschikking direct is ingezet. Volgens lokale media staan 48 banen op de tocht en zijn rond de 220 schuldeisers gedupeerd. Fincanciele afwikkeling
De voornaamste reden voor het directe faillissement is volgens de bedrijfsleiding 'de toenemende concentratie binnen de AGF-handel en de daaraan verbonden economische druk'. Wat op de lange termijn met het verpakkingsstation en bananenrijperij gebeurt, alsmede het filiaal op de groothandelsmarkt te Wenen is vooralsnog onduidelijk. 

Het saneringsplan dat nu in gang is gezet wordt voorlopig gefinancierd door de inkomsten uit de nog actieve importhandel, bananenrijping, evenals enkele andere diensten. Onder meer het wagenpark, het centrale DC in Wels, de logistiek en de horecaleveringen zullen zoals het er nu naar uitziet binnen afzienbare tijd gesloten worden. 

Rijke historie
Zeilberger GmbH kent een lange geschiedenis en ontstond in 1934 toen de toenmalige tuinderij werd omgeturnd tot regionale AGF-groothandel. Na de officiele oprichting van de nieuwe bedrijfstak import-export en de lancering van de machinale verpakkingsinstallatie - in die tijd een belangrijke innovatie - werd de handel onder het motto 'Wij brengen het vers' beetje bij beetje uitgebouwd. 

Door omvangrijke investeringen vanaf 1990 kon het bedrijf zijn capaciteit wat betreft koeling en rijping verdubbelen. Daarnaast werd in 1998 het inmiddels verouderde filiaal op de groothandelsmarkt van Wenen naar de modernste technische maatstaven gerenoveerd. De laatste jaren kampte het bedrijf echter met de concentratie en schaalvergroting binnen de AGF-handel met verlaagde winstmargen en het onlangs uitgesproken faillisement als onvermijdelijk gevolg. 

Weitere Informationen:
Zeilberger Fruitservice GmbH
Zentrale Wels
Gaswerkstrasse 22
4600 Wels, Österreich
Tel: + 43 - 72 42 - 236 - 0
Fax: + 43 - 72 42 - 236 - 60

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018